Güncel

10 ekim katlimı her yerde protesto edildi...Kadıköy meydanında katliama protesto...

10 Ekim Ankara Katlimı'nda yaşamını yitirenler İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Çorum, Antep'te anıldı. İstanbul'daki anmada vatandaşlar, protesto için Kadıköy iskele meydanını doldurdu.

11 Ekim 2018 Saat: 11:25
10 ekim katlimı her yerde protesto edildi...Kadıköy meydanında katliama protesto...
10 ekim katlimı her yerde protesto edildi...Kadıköy meydanında katliama protesto...

10 Ekim Ankara Katlimı'nda yaşamını yitirenler İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Çorum, Antep'te anıldı. İstanbul'da katliamın yıldönümünde, İstanbul Emek ve Demokrasi Koordinasyonu’nun çağrısıyla çok sayıda kişi  Kadıköy Beşiktaş İskelesi önünde bir araya geldi. Ortak açıklamayı okuyan KESK Dönem Sözcüsü Zeliha Baksi, alınan istihbaratlara rağmen katliamın engellenmediğinin altını çizildi. Katliamın adım adım geldiğini ifade eden Baksi, “Güvenlik bürokrasisi görmedi, istihbarat dosyaları sümen altı edildi, çetelere kolaylık sağlayanlardan hesap sorulmadı. Mahkeme delillerin üzerine gitmedi, katliamı önemsizleştirdi.” ifadelerini kullandı.
Arkadaşlarımızı, evlatlarımızı, yakınlarımızı unutmayacağız

Baksi, “Ne yapılırsa yapılsın katliamda ölen arkadaşlarımızı, evlatlarımızı, yakınlarımızı unutmayacağız. Onların gururla taşıdıkları bayraklar yerde kalmayacak. Her barış talebimizde, her özgürlük istediğimizde, her demokrasi çağrımızda onların onurlu yüzleri yanı başımızda olacak; eylemlerimizde yaşamaya devam edecek. Hesabını soracağız. 103 kişinin ölümünü fırsata çevirenlerden de, ülkeyi çetelerin cirit attığı bir coğrafya haline getirenlerden de, canımızdan can koparan çetelerden de hesap soracağız. Barışı susturmak isteyenler halk yargısından kurtulamayacaktır. Barış istemeye devam edeceğiz. Ülkede ve bölgede halkların kardeşçe yaşayacağı bir düzeni kurmak için mücadele sürecek. Savaştan beslenenlerin, gerilimle yaşayanların oyunlarını bozmak 103 arkadaşımıza borcumuzdur.” dedi.

Katliamda yaşamını yitiren Dicle Deli’nin babası Faik Deli de 10 Ekim Derneği adına konuştu. Yargılama sürecinde adeta tiyatro oynandığını söyleyen Deli, “Yetkili makamlar ve olayda dahili olanlar yargılanmadıkça yüreğimizdeki ateş sönmeyecek. Kaybettiklerimizden başka kaybedecek bir şeyimiz yok. Biz bunun takipçisi olacağız.” dedi. Bugünkü anma eyleminde İstanbul Üniversitesi’nde saldırıya uğrayan öğrencilerden Şilan Delibalta da anma eyleminde konuştu. Delibalta, “Yüreğimize düşen koru söndürebilmek için bir araya geldik.” dedi.

Gerçek katiller dışarıda gezdiği için isyanımız her gün biraz daha büyüyor.

Yapılan ortak açıklamada ise özetle şu görüşlere yer verildi:

"Bundan üç yıl önce, ülkemizin içinden geçtiği şiddet ve çatışma ortamının sona erdirilmesi için “Savaşa inat, barış hemen şimdi” şiarıyla Türkiye’nin dört bir yanından gelen on binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen Emek, Barış ve Demokrasi Mitingimize savaştan beslenen karanlık odaklar katliamla cevap verdiler.  Yüreği insan sevgisiyle ve barış özlemiyle dolu 103 arkadaşımız yaşamını yitirdi. Yaklaşık 500 arkadaşımız yaralandı. Halen çok sayıda arkadaşımız farklı organ kayıplarına uğrayarak hayatlarını devam ettirmeye çalışıyor. Yaşanan bu büyük katliamın acısı yüreklerimizi yakmaya devam ediyor. Acımız kadar öfkemiz de tazeliğini koruyor. Gerçek katiller dışarıda gezdiği için isyanımız her gün biraz daha büyüyor. Acımızı ve öfkemizi büyüten en büyük nedenlerden birisi de, katliam öncesinden bugüne kadar siyasi iktidarın ve idarecilerin takındıkları tutum ve yargı sürecidir. Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi 3 Ağustos günü 10 Ekim Ankara katliamı davasında kararını açıkladı. Yargı süreci hızla bitirilmek istendi. Yargının tutumu ve açıklanan karar katliamın gerçek faillerinin kimler olduğuna dair kuşkumuzu daha da büyüttü. 7 Haziran-1 Kasım 2015 sürecinde arka arkaya patlayan bombaların, yaşanan katliamların “ya biz ya kaos” tehdidi ile ilişkisi sorgulanmadığı sürece adalet sağlanmamış, gerçek failler ortaya çıkarılmamış olacaktır. Katliam sonrası anket yapıp oylarının ne kadar arttığını araştıran ve büyük bir aymazlıkla TV’lerde açıklayanlar, halklarımıza hesap vermedikçe öfkemiz de, acımız da dinmeyecektir. Barış karanfillerimize ve ailelerine verdiğimiz sözü 3. Yıldönümü vesilesiyle bir kez daha yineliyoruz: Barış özleminiz yerine gelinceye kadar mücadelemiz bedeli ne olursa olsun devam edecektir. Gerçek katiller ortaya çıkarılıncaya ve gerçek adalet yerini buluncaya kadar and olsun ki durup dinlenmeyeceğiz, geri çekilmeyeceğiz, yılmayacağız. Affetmeyeceğiz, unutmayacağız, unutturmayacağız."

Her yerde anma, protesto

Öte yandan 10 Ekim Ankara Katlimı'nda yaşamını yitirenler İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Gebze, Dersim, Malatya, Elazığ, Çorum, Gaziantep ve bir çok ilde anıldı. 

  • Öte yandan 10 Ekim Katliamı, 3. yıldönümünde Ankara Garı önünde bir araya gelen aileler, sendikalar, meslek odaları ve siyasi partiler tarafından anıldı.
  • 10 Ekim Ankara Katlimı'nda yaşamını yitirenler İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Çorum, Antep'te anıldı. 
  • DİSK, KESK, TMMOB,TTB,10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği çağrıcılığı ile Emek ve Demokrasi Güçleri,  Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde toplanarak 10 Ekim Ankara Katliamında yaşamını yitirenleri andı. 
  • Adana Garı önünde de anma etkinliği yapıldı. DİSK, KESK, Adana Tabip Odası, TMMOB Emek Partisi, HDP ve CHP’nin katıldı.
  • Malatya’da Emek ve Demokrasi güçleri tarafından Barış Parkı’nda yapılan 10 Ekim Ankara Gar Katliamı anma etkinliğine EMEP, HDP, CHP, TMMOB, KESK, Eğitim Sen, SES, PSKAD, İHD, ÖDP gibi demokratik kitle örgütleri ve 10 Ekim aileleri katıldı.
  • KESK şubeler platformu çağrısıyla Dersim Sanat Sokağında yurttaşlar bir araya geldi.
  • Antep’te 10 Ekim'in yıl dönümünde DİSK-KESK-TMMOB-TTB ve 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği ortak basın açıklaması gerçekleştirdi.
  • Eskişehir Emek ve Demokrasi Güçleri, 10 Ekim Ankara Katliamında yaşamını yitiren 103 kişiyi andı. 
  • Gebze’de de 10 Ekim'in yıl dönümünde Emek ve Demokrasi Güçleri Gölcüönü Meydanı’nda ortak basın açıklaması gerçekleştirdi.
  • Samsun’da KESK, DİSK, TMMOB ve TTB nin ortak çağrısıyla istiklal Caddesi Süleymaniye Geçidi’nde yapılan basın açıklamasıyla anma düzenlendi.
  • 10 Ekim Ankara katliamı, 3. yıl dönümünde Elazığ Hozat Garajında yapılan basın açıklamasıyla katliamda hayatını yitirenler anıldı.

Görüntünün olası içeriği: 6 kişi, gülümseyen insanlar, kalabalık ve gece

Görüntünün olası içeriği: 9 kişi, Türker Demirci ve Ferit Ozan Özdinç dahil, gülümseyen insanlar

Görüntünün olası içeriği: 22 kişi, Memet Tezel dahil, gülümseyen insanlar

Görüntünün olası içeriği: 7 kişi, gülümseyen insanlar

Görüntünün olası içeriği: 6 kişi, kalabalık

Görüntünün olası içeriği: 16 kişi, gülümseyen insanlar

Görüntünün olası içeriği: 6 kişi, yazı

Görüntünün olası içeriği: 11 kişi, gülümseyen insanlar, sakal ve şapka

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi

Görüntünün olası içeriği: 18 kişi, gülümseyen insanlar

Görüntünün olası içeriği: 8 kişi

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız