Güncel

“12 Eylül cuntasından sonra öldürülen Yumurtacı’nın failleri yargılansın”

39 yıl geçmesine rağmen, avukatları gözaltında öldürülen Zeki Yumurtacı’yı sorgulayanların belli olduğunu ifade ederek, öldürenlerin açığa çıkarılmasını ve yargılanmasını istemekten vazgeçmiyorlar.

16 Eylül 2019 Saat: 20:05
“12 Eylül cuntasından sonra öldürülen Yumurtacı’nın failleri yargılansın”
“12 Eylül cuntasından sonra öldürülen Yumurtacı’nın failleri yargılansın”

İSTANBUL

Zeki Yumurtacı, tanıkların ve birlikte gözaltına alınan arkadaşlarının anlatımına göre, 12 Eylül askeri darbesinden 2 gün önce, 10 Eylül 1980’de, eşi ve bir arkadaşıyla ile birlikte gözaltına alındı.1.Şube de sorguda iken İki gün sonra 12 Eylül darbesi gerçekleşti. Zeki Yumurtacı’ özellikle cuntanın teşvikiyle ağır işkenceye tabi tutuldu.

Görgü tanıklarının anlatımlarında, mahkemelere sundukları dilekçelerde ve avukatların açıklamalarına göre kurşuna dizme olayı şöyle gerçekleşti:

16 Eylül 1980 günü cuntayı destekleyen bir gazetede “Tatbikat için götürüldüğü Avcılar’da arkadaşlarının ateş açması sonucu iki ateş arasında kalan Zeki Yumurtacı öldürüldü.” haberi yayınlatıldı. Oysa, Zeki Yumurtacı‘ya bu haber gösterilerek “Eğer konuşmazsan öldüreceğiz “dediler.

Mahkeme tutanaklarına da geçirilen ifadelere göre,  Zeki Yumurtacı’yı 17 Eylül 1980 günü Avcılar mezarlığına yakın bir yerde vurarak öldürdüler. Basına ise “ Zeki Yumurtacıyı kaçırmaya gelen arkadaşları ile polisin arasındaki çatışmada öldürüldü.”diye açıklama yaptılar.

Zeki Yumurtacı’nın avukatı Nebi Barlas, mahkemeye yaptığı başvuruda, Zeki Yumurtacı’nın tatbikata götürüleceğini arkadaşlarının bilmesinin mümkün olmadığını,zira çatışmada hiç kimsenin yaralanmadığını, senaryonun mantıksız olduğunu  ifade ederek suç duyurusunda bulundu.

Fakat  Avukatı ve cezaevindeki arkadaşları defalarca suç duyurusunda bulunulmasına rağmen tutanaklara geçmek ve ilgili yerlere iletileceği ifade edilmesi dışında hiçbir işlem yapılmadı.

İşin peşini bırakmayan avukatları aradan 39 yıl geçmesine rağmen, Zeki Yumurtacı’yı sorgulayanların  belli olduğunu ifade ederek, öldürenlerin açığa çıkarılmasını ve yargılanmasını istemekten vazgeçmiyorlar.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız