Güncel

150 maden işçisi işi bıraktı

Söke’de özel bir maden ocağında çalışan maden işçileri, beş aydan beri ödenmeyen alacakları için iş bırakma eylemi yaptı. İşi 23 Şubat’ta bırakan madenciler, paralarını alana kadar çalışmayacaklarını, evlerine ekmek ve

26 Şubat 2016 Saat: 17:30
150 maden işçisi işi bıraktı
150 maden işçisi işi bıraktı

Söke’de özel bir maden ocağında çalışan maden işçileri, beş aydan beri ödenmeyen alacakları için iş bırakma eylemi yaptı. İşi 23 Şubat’ta bırakan madenciler, paralarını alana kadar çalışmayacaklarını, evlerine ekmek ve aş götüremedikten sonra çalışmanın bir anlamının olmayacağını söylediler.

Söke’de 150’ye yakın maden işçisi, yerin metrelerce altında gün yüzü görmeden çalışmalarına rağmen maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle 4 günden beri iş bırakma eylemi gerçekleştiriyor. Sık sık bir araya gelen madenciler, çalıştıkları maden ocağının kapısına giderek maaşlarının alacakları günü bekliyorlar. Madenciler adına konuşan Bilal Çetindere, şunları söyledi:

“Madencilerin yüzde 90’ı kirada oturuyor. İki aylık ev kiramı ödeyemedim. Elektrik faturamı ödeyemedim. Çocuklarım okula giderken cebine iki lira bile para koyamıyorum. Ailemizi mağdur etmemek için çocuklarımızı mağdur etmememiz için bu zor şartlarda yer altına inerek alnımın teriyle bu paramızı kazanıyorsak, bu parayı da zamanında ailemizi mağdur etmeden almalıyım. 8 saat gün yüzü görmeden çalışıyoruz. Gün gelecek belki ben yer altından yeryüzüne çıkamayacağım. Bu tehlike altında çalışıyoruz ve bizlerin parasıyla zengin olanlar bizleri önemsemiyorlar. Biz hakkımız olanı istiyoruz fazla bir şey istemiyoruz. Maaşımızın alın terimizin zamanında ödenmesini istiyoruz. Ancak bize işveren tarafından alacağımızın ne zaman ve nasıl verileceği konusunda garantisini alamıyoruz. Bir eve ekmek aş girmedikten sonra o ocakta çalışmanın bir anlamı yok.”

SONUNA KADAR DİRENECEKLER

Madenciler, maaşlarının ödeneceği güne kadar ve maaşlarının gününde ödenmesi sözü alana kadar iş bırakma eylemini sürdüreceklerini, Cumartesi günü aileleriyle birlikte Hükümet Meydanında oturma eylemi yapabileceklerini, mücadelelerini bırakmayacaklarını söylediler. (Denge gazetesinden BURHAN CEYHAN)

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız