Güncel

16 milyon kişi yoksul, 18 milyon kişi yoksulluk sınırında

“Türkiye’de Gelir Eşitsizliği ve Yoksulluk” raporuna göre ekonomik kriz, 1 milyondan fazla yeni işsiz yarattı. Türkiye’de en zengin ile en yoksul arasındaki gelir eşitsizliği 8.7 katı buldu.

15 Kasım 2019 Saat: 16:17
16 milyon kişi yoksul, 18 milyon kişi yoksulluk sınırında
16 milyon kişi yoksul, 18 milyon kişi yoksulluk sınırında

ZALE KARADEMİR

DİSK/Genel-İş Araştırma Dairesi tarafından hazırlanan “Türkiye’de Gelir Eşitsizliği ve Yoksulluk” raporuna göre ekonomik kriz, 1 milyondan fazla yeni işsiz yarattı. Türkiye’de 16 milyon kişinin yoksul, 18 milyon kişi ise yoksulluk riski ile karşı karşıya olduğu belirtilen rapora göre Türkiye’de en zengin ile en yoksul arasındaki gelir eşitsizliği 8.7 katı buldu.

İktidarın politikaları nedeniyle ekonomik kriz derinleşirken, DİSK’in hazırladığı gelir eşitsizliği raporu dikkat çekti. Rapora göre 16 milyon kişinin yoksul, 18 milyon kişinin ise yoksulluk sınırında olduğu belirtildi

DİSK Genel-İş Sendikası, gelir eşitsizliğini ve yoksulluğu gözler önüne sermek amacıyla hazırladığını duyurduğu “Türkiye’de Gelir Eşitsizliği ve Yoksulluk” raporunun ikincisini yayımladı.

Araştırmaya göre Türkiye’de en zengin yüzde 20’lik kesim, en yoksul yüzde 20’lik kesimden 8,7 kat daha fazla kazanıyor.

Yine araştırmaya göre Türkiye’de 16 milyon kişi yoksul, 18 milyon kişi ise yoksulluk sınırında hayatta kalma mücadelesi veriyor.

Türkiye’de çalışan yoksulluğunun son bir yılda yüzde 11 arttığının belirtildiği raporda, krizin bir milyondan fazla yeni işsiz yarattığına dikkat çekildi.

Krizle birlikte iş arama sürelerinin uzadığına da vurgu yapılan raporda, bir yıldan uzun süredir iş arayanların sayısının yüzde 31 oranında arttığı belirtildi.

Yine rapora göre, işsizlik sigortası başvuruları da yüzde 48,8 oranında artış gösterdi.

Dünya’da son sırada

“Türkiye, gelir dağılımı eşitliğinde en adaletsiz olanlardan biridir” denilen raporda, “Hatta gelir dağılımı eşitliğinde Türkiye, OECD ülkeleri içinde son sıralardadır” ifadesine yer verildi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız