Güncel

“19-22 Aralık'ı unutmadık, unutturmayacağız"

19-22 Aralık 2000 yılında bir çok cezaevinde gerçekleştirilen katliamla onlarca tutuklunun yaşamını yitirmesi ve yüzlercesinin yaralanmasının 19 yılında bir dizi etkinlik gerçekleştirilecek.

11 Aralık 2019 Saat: 22:35
“19-22 Aralık'ı unutmadık, unutturmayacağız"
“19-22 Aralık'ı unutmadık, unutturmayacağız"

19-22 Aralık 2000 yılında bir çok cezaevinde gerçekleştirilen katliamla onlarca tutuklunun katledilmesinin 19 yılında, Wernike Korsakoflular ve Eski Mahpuslarla Dayanışma Girişimi tarafından organize bir dizi etkinlik gerçekletirilecek. Etkinliklere, eski mahpuslar, tutuklu yakınları ve insan hakları savunucularının da  destek veriyor.

19-22 Aralık katliamanı protesto etmek ve yaşamını yitirenleri anmak için yapılacak olan etkinliklerin ilki, 18 Aralık Çarşamba günü, Yazar, Şair Sezai Sarıoğlu ve Müzisyen Şenol Morgül ‘ün  katılımıyla yapılacak. “Sevmek ne uzun kelime” adıyla  yapılacak olan söyleşi ve dinleti, Galatasaray, Cezayir Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek söyleşi ve dinleti saat 19.00’da başlayacak.

20 Aralık Cuma günü, Yönetmenliğini Dilek Çolak’ın yaptığı Hemşire filmi gösterilecek. Beyoğlu’nda bulunan Ceza İnfaz  Sisteminde Sivil Toplum Derneği(CİSST) salonunda yapılan olan film gösterimi saat 20.00’de başlayacak.

Dilek Çolak’ın yaptığı Hemşire filmi ile ilgili görsel sonucu

Hemşire filmi

21 Aralıkta da  bir panel ve müzik dinletisi gerçekleştirilecek. Bizzat o dönemi  çeşitli tanıklıklarıyla yaşayan kişiler olan Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı(Adli Tıp Dr.), Prof. Dr. Hakan Gürvit( Nörolog),Temel Demirer (Gazeteci -Yazar) ve bir ölüm orucu direnişcisinin panelist olarak katıldığı panelin moderatörlüğünü ise Ferit Batur yapacak. Bu etkinliğin başlama saati ise  14.30.

Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı

 Prof. Dr. Hakan Gürvit

Temel Demirer 

ÇAĞRI

Wernike Korsakoflular ve Eski Mahpuslarla Dayanışma Girişimi tarafından yapılan çağrıda şöyle denildi: "F (hücre)tipi  hapishanelere karşı çıkmak için yapılan ölüm oruçlarına saldırının ve yapılan cezaevi katliamının  19. yılında  direnişçiler olarak bir araya gelerek  unutmadık unutturmayacağız. Tüm eski mahpusları, tutuklu ailelerini, insan hakları savunucularını ve duyarlı olan herkesi  etkinliklerimize ortak olmaya davet ediyoruz”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız