Güncel

3.Havalimanı eylemi Kadıköy gözaltılarına beraat

3.Havalimanı işçileriyle dayanışmada bulundukları için 15 Eylül 2018'de Kadıköy'de gözaltına alınan ve haklarında dava açılanlar beraat etti.

21 Şubat 2020 Saat: 00:48
3.Havalimanı eylemi Kadıköy gözaltılarına beraat
3.Havalimanı eylemi Kadıköy gözaltılarına beraat

SERPİL ÜNAL

İSTANBUL - 3.Havalimanı'nın (yeni İstanbul Havalimanı) yapımında çalışan inşaat işçileri kötü çalışma koşullarına karşı "Köle Değiliz" diyerek 14 Eylül 2018'de iş bırakma eylemi yapmaları üzerine gece koğuş kapıları kırılarak gözaltına alınmış ve sonrasında aralarında sendika yöneticilerinin de bulunduğu 34 kişi tutuklanmıştı.

3.Havalimanı işçilerinin yüzlercesinin darp edilerek gözaltına alınmaları üzerine işçilerle dayanışmada bulunmak isteyen emek ve meslek örgütleri, demokratik kitle örgütlerinden pek çok kişi Kadıköy'de bir araya gelerek basın açıklaması yapmak isterken polisin saldırısına uğramış ve 27 kişi darp edilerek gözaltına alınmıştı.

Haklarında dava açılan 27 kişinin 4'üncü duruşması bugün Anadolu Adalet Sarayı'nda 32.Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Gözaltına alınanlar ilk ifadelerinden itibaren 3.Havalimanı inşaat işçilerinin kötü çalışma ve barınma koşullarının düzeltilmesi talebiyle anayasal ve yasal haklarını kullanarak iş bıraktıklarını ve haklarını kullanmalarına rağmen işkenceyle gözaltına alındıklarını belirtmişlerdi. İşçilerin serbest bırakılması gerektiğini söyleyerek , işçilerle dayanışmada bulunduklarını ifade etmişlerdi.

Sanıklardan Bahadır Altan ve Nuri Cemal Çilingir ile çok sayıda avukatın katıldığı duruşmada tüm sanıklar hakkında beraat kararı verildi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız