Güncel

3.Havalimanı işçileriyle dayanışma konseri düzenleniyor

3.Havalimanı İşçileriyle Dayanışma Platformu‎ olarak 26 Kasım'da "Buzu Kıran Yolu Açanlara Selam Olsun" şiarıyla Dayanışma Gecesi'nde buluşuyor.

18 Kasım 2018 Saat: 09:00
3.Havalimanı işçileriyle dayanışma konseri düzenleniyor
3.Havalimanı işçileriyle dayanışma konseri düzenleniyor

Serpil Ünal

3.Havalimanı İşçileriyle Dayanışma Platformu tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

3.Havalimanı İşçileriyle Dayanışma Platformu olarak, işçi aileleri, direnişteki işçiler ve sanatçıların katılımıyla "3.Havalimanı işçilerinin talepleri talebimizdir, tutuklu işçiler serbest bırakılsın" demek için dayamışma gecesinde buluşuyoruz.
3. Havalimanı işçilerinin taleplerinin inşaat işçileri başta olmak üzere tüm işçilerin insanca çalışma ve yaşam için sağlanması zorunlu şartlardı ve bu talepler 14 Eylül'de "Köle değiliz" çığlığıyla tüm ülkeye yayıldı. Fakat bu haklı talepleri dile getiren işçiler gözaltına alındı, tutuklandı.
Bugün aralarında Devrimci Yapı İşçileri Sendikası Genel Başkanı Özgür Karabulut, İnşaat İşçileri Sendikası yöneticileri Yunus Özgür, Özkan Özkanlı, Uğur Karadaş, Anıl Deniz Gider'in de bulunduğu 31 işçi arkadaşımız Silivri Hapishanesi'nde tutuklu.
3. Havalimanı işçileri tüm inşaat İşçilerinin yaşadığı kölelik düzenindeki bu sessizliği bozdu, 14 Eylül’deki iş bırakma eylemiyle buzu kırdı ve yolu açtı.Eyleme katılan 61 arkadaşımız hakkında asılsız iddialarla dava açıldı.
5 Aralık'ta saat 09.30'da GOP Adliyesi'nde görülecek bu dava haklı taleplerini dile getiren işçi sınıfına bir gözdağı, sendikal örgütlenmeye yönelik bir saldırıdır. Bizler sermaye ve devletin bu saldırılarına sessiz kalmayacağız. Buzu kırıp yolu açanlarla birlikte yürümeye devam edeceğiz.
3. Havalimanı İşçileriyle Dayanışma Platformu olarak hem havalimanındaki işçi arkadaşlarımızın taleplerini sahiplendiğimizi göstermek hem de "Tutuklu Havalimanı İşçilerine Özgürlük" talebimizi hep birlikte haykırmak için sanatçı dostlarımızın da katılımıyla 26 Kasım 2018 Pazartesi günü saat 19.00-22.00 arasında Kadıköy Caferağa Spor Salonu'nda düzenleyeceğimiz dayanışma gecesinde bir araya geliyoruz.
Dayanışma Gecesi'nde bizlerle beraber olmak isteyen dostlarımız etkinlik davetiyelerini aşağıdaki adreslerde bulabilirler.

*Zeki Göker Kültür Merkezi
Caferağa Mah. Tellalzade Sk.
No: 30 Kadıköy

*TMMOB Makine Mühendisleri Odası
Katip Mustafa Çelebi Mah.
İpek Sokak No:9 Beyoğlu

*Egitim-Sen İstanbul 7 Nolu Şube
Marmara Cad. Çiğdem Sk.
Yapı Kredi Bankası Üstü Kat:5
Avcılar

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız