Siyaset

"3. Köprü güzergahı SİT alanı ilan edilmeli"

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin 3. Köprü ve güzergâhında bulunan tüm alanların birinci derece SİT alanı ilan edilmesi için kanun teklifi verdi.

17 Eylül 2016 Saat: 21:35
"3. Köprü güzergahı SİT alanı ilan edilmeli"
"3. Köprü güzergahı SİT alanı ilan edilmeli"

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, 3. Köprü ve güzergâhında bulunan tüm alanların birinci derece SİT alanı ilan edilmesi için kanun teklifi verdi.

Ulaşım bahanesinin ardına sığınılarak, çıkar elde edildiğini söyleyen Tekin, “İnsanlara, hayvanlara, doğaya dayatılan bu büyük yıkıma dur demek için, ormanlık alanların kalan bazı kısımlarının ‘orman niteliğini yitirdiği’ bahanesiyle orman sınırları dışına çıkarılması söylemlerinin açığa çıktığı bu günlerde, 3. Köprü ve güzergâhında bulunan tüm alanların birinci derece sit alanı ilan edilmesi gerekmektedir” dedi.

TBMM Başkanlığı’na verdiği kanun teklifinini gerekçelerinde insanların ve hayvanların  doğal yaşam kaynaklarının zarar gördüğünü belirten Tekin, “3.Köprü inşaatı nedeniyle katledilen ormanlar birçok hayvan türünün de yuvasıydı. Bir kaç yıl öncesine kadar yemyeşil olan tepeler artık çorak arazi görünümünde. Kesilen ağaçlar nedeniyle bölge ekosistemi zarar görmüş, su havzaları kirlenmeye başlamış ve arabalardan çıkan karbon, kullandığımız sulara karışmaya başlamıştır bile” dedi. Tekin, teklifinde gerekçeleri şu şekilde sonlandırdı: “Kentin mutlak anlamda korunması gereken ekolojik alanlarındaki yapılaşma her geçen gün artıyor. Arazi spekülasyonu tırmanıyor, ucuza kapatılan arsaların kaç kez el değiştirdiği bilinmiyor. Henüz projelerin inşaatı sürerken bile, Kuzey Ormanları’nın içinde ve kenarında yüzlerce emlak projesi satışa sunuluyor. 3. Köprü ve güzergâhında bulunan tüm alanların birinci derece SİT alanı ilan edilmesi gerekmektedir. Tahribat daha da büyümeden, henüz vakit varken, bu köprü ve çevresinde kesinlikle yeni yerleşim yerlerine izin verilmemelidir.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız