Güncel

3’üncü Havalimanı işçileri bugün yeniden hakim karşısında

"Köle değiliz" diyerek insanca çalışma koşulları talep ettikleri için yargılanan 3'üncü Havalimanı işçileri 3'üncü kez hakim karşısında.

26 Haziran 2019 Saat: 11:14
3’üncü Havalimanı işçileri bugün yeniden hakim karşısında
3’üncü Havalimanı işçileri bugün yeniden hakim karşısında

“Köle değiliz” diyerek insanca çalışma koşullarında çalışmak isteyen ve bunun için yapılan eylemler sonrası gözaltına alınıp tutuklanan, ardından 6 Aralık 2018’de tahliye edilen inşaat işçilerinin ve sendikacıların yargılandığı davanın üçüncü duruşması bugün Gaziosmanpaşa Adliyesi’nde görülüyor.

Saat 10.55 | Daha önce yemekhanede görülen duruşma, bu kez duruşma salonunda görüldüğü için salona sığmadı. Basın ilk olarak içeri alınmazken daha sonra tepkiler sonucu içeri alındı.

Dev Yapı-İş başkanı Özgür Karabulut duruma, “O gün gözaltına alınırken 20-30 kişilik otobüslere 80-90 kişi konulduk bugün de burada 27 sandalye olan yerde 67 işçi yargılanıyoruz. İnşaat işçisinin hayatı gibi yargılanmasının bile hiç önemi yok mu? Dünyanın en büyük havalimanını inşaa eden siyasi iktidar havalimanın işçilerinin yargılanması için bir salon tahsis edemiyor mu?” ifadeleriyle tepki gösterdi.
Duruşma devam ediyor.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız