Güncel

3’üncü havalimanındaki törene MHP, İyi Parti ve CHP katılmayacak

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 95'inci yıldönümü kutlamaları ülke genelinde devam ediyor. Erdoğan'ın tören ve resepsiyonun 3'üncü havalimanında yapılacağını duyurmuştu.

29 Ekim 2018 Saat: 11:25
3’üncü havalimanındaki törene MHP, İyi Parti ve CHP katılmayacak
3’üncü havalimanındaki törene MHP, İyi Parti ve CHP katılmayacak

Türkiye Cumhuriyeti’nin 95. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Türkiye’de kutlama ve törenler sürüyor.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve başkanlığındaki devlet erkanı Anıtkabir’i ziyaret etti. Atatürk’ün mozolesine çelenk koyan Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı. Erdoğan, imzaladığı deftere 3’üncü havalimanını yazarak “Cumhuriyetimizin ilanını 95. yıl dönümünde büyük bir gurur ve heyecanla manevi huzurunuzdayız. Cumhuriyetimizin yıl dönümünü yeni havalimanımızı açarak kutluyoruz. Ruhunuz şad olsun” ifadelerini kullandı.

MHP, İyi Parti ve CHP katılmayacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener 3. havalimanında düzenlenecek 29 Ekim resepsiyonuna katılmayacak.

29 Ekim mesajları ve eleştiriler

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Tüm yurttaşlarının hiçbir ayrıma, ötekileştirmeye tabi tutulmaksızın yaşamasını, fikri, vicdanı, irfanı hür nesiller yetiştirilmesini ve tüm komşularıyla iyi ilişkiler içinde, çağdaş dünyanın saygın üyeliğini amaçlayan Cumhuriyetimizin, ilelebet payidar kalacağına duyduğumuz inanç, yaşadığımız sorunlardan kurtulmamız açısından yol göstericidir” dedi.

Kılıçdaroğlu, 3. havalimanındaki resepsiyona katılmayacağını belirterek “Ankara’da olacağız. Cumhuriyeti Ankara’da kurduk. Ankara’ya, başkentimize sahip çıkacağız. Bizim için en değerli olan odur. Cumhuriyetten başka değerli bir şey yok. Çünkü Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesi. Biz ona sahip çıkacağız” dedi.

MHP Devlet Başkanı Bahçeli ise “Cumhuriyetimizin harcı cumhurun ittifak ve irade haysiyetiyle karılmış; muhafaza ve müdafaası da yine bu duruş ve mücadele anlayışıyla sağlanacaktır. İnancımız budur” dedi. 3. havalimanında düzenlenecek 29 Ekim resepsiyonuna Devlet Bahçeli de katılmayacak.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunun İstanbul’da yapılmasını eleştirerek “Dünyaya beton ve inşaat olarak baktıkları için resepsiyonu İstanbul’daki şantiyeye taşıyorlar. Bunu kabul etmemiz, mümkün değil. Bugün rantiyecilerin şantiyesinde olmayacağız. Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni yaşının kutlanacağı yer Ankara’dır. İktidarın bugünkü kutlamaları korsan kutlamadır. Devlet korsan gösteri yapamaz. Bugün herkes kendi geleneğinin önüne çıkıyor. Mücahit gelip, müteahhit olanlar şantiyede olurken bizler vatandaşımız yanında, Ankara’da olacağız” diye konuştu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız