Güncel

8 ilde gazeteci ve siyasetçilere operasyon: Çok sayıda gözaltı var

Diyarbakır'da merkezli 8 ilde aralarında gazeteci ve siyasetçilerin de bulunduğu çok sayıda kişi evlerine yapılan baskınla gözaltına alındı.

9 Ekim 2018 Saat: 12:25
8 ilde gazeteci ve siyasetçilere operasyon: Çok sayıda gözaltı var
8 ilde gazeteci ve siyasetçilere operasyon: Çok sayıda gözaltı var

Diyarbakır merkezli 8 ilde aralarında gazeteciler Abdurrahman Gök, Kibriye Evren ve Semiha Alankuş ile HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Mehmet Şerif Çamçı’nın da bulunduğu 90 kişi gözaltına alındı. Abdurrahman Gök, Diyarbakır Newroz'unda üniversite öğrencisi Kemal Kurkut'un vuruluş anını fotoğraflaması ile kamuoyunda tanınmıştı. 

Diyarbakır merkezli 8 ilde şafak vakti gazeteci ve siyasetçilerin evlerine baskın düzenlendi. Diyarbakır'da zırhlı araçlar eşliğinde onlarca eve baskın yapan polis, birçok evin kapısını kırarak içeri girdi. Polis baskınlarında, gazeteci Abdurrahman Gök ve Kibriye Evren ile HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Mehmet Şerif Çamçı’nın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin gözaltına aldındığı öğrenildi. 

Gözaltına alınanların Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi’ne götürüldüğü kaydedildi. Gözaltıların gerekçesi ise öğrenilemedi.

ALANKUŞ İSTANBUL'DA GÖZALTINA ALINDI

İstanbul’da da aynı operasyon kapsamında gazeteci Semiha Alankuş da evinden gözaltına alındı. Alankuş’un Diyarbakır’a getirileceği belirtildi. 

İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA: 90 GÖZALTI 

Operasyonlara ilişkin olarak İçişleri Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. İçişleri Bakanlığı, 8 ilde düzenlenen operasyonda 90 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. İçişleri Bakanlığından yapılan açıklama şöyle: “PKK/KCK terör örgütünün deşifresine ve faaliyetlerinin engellenmesine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında; 09.10.2018 günü saat 01:00'de başlayan operasyonlarda; Diyarbakır ilinde 80 şahıs, İstanbul ilinde 3 şahıs, Van ilinde 2 şahıs, Şırnak ilinde 1 şahıs, Şanlıurfa ilinde 1 şahıs, Batman ilinde 1 şahıs, Mersin ilinde 1 şahıs, Mardin ilinde 1 şahıs, olmak üzere 8 ilde toplam 90 şahıs gözaltına alınmıștır. Șüphelilerin ikametlerinde çok sayıda yasaklı kitap, örgütsel döküman, dijital materyal ele geçirilmiş olup, operasyonlar devam etmektedir.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız