Çevre

80 yeni termik santrele kitlesel protesto yapılacak

Türkiye’nin çeşitli yerlerinde yapılması plananan 80 yeni termik santrale karşı Fosil Yakıt Karşıtı İnisiyatifi 15 Mayıs Pazar günü kitlesel bir basın açıklaması yapmaya hazırlanıyor.

13 Mayıs 2016 Saat: 23:29
80 yeni termik santrele kitlesel protesto yapılacak
80 yeni termik santrele kitlesel protesto yapılacak

Çevreciler bu anlamlı açıklama için Aliağa ile Foça arasında kalan Ilıpınar köyündeki kül barajları ve cüruf tepelerini seçti. Saat 12.00’de yapılacak açıklamada Fosil Yakıt Karşıtı İnisiyatifi’ne sivil toplum örgütleri, belediyeler ve kent konseyleri, çevreciler, demokratik kitle örgütleri ve yöre halkının da destek vermesi bekleniyor.

Platform tarafından yapılan yazılı açıklamada Türkiye’deki mevcut 21 termik santrale İzmir Aliağa ilçesi, Zonguldak, Çanakkale, Konya, Muğla, Kahramanmaraş, İskenderun, Bartın başta olmak üzere tüm diğer illerle birlikte yapılması planlanan 80 yeni termik santralin yaratacağı tehlikeye dikkat çekileceği belirtildi.

Dört yeni termik santral projesinin planlandığı Aliağa Ağır Sanayii Bölgesi’ni açıklama için özellikle seçtiklerini belirten Fosil Yakıt Karşıtı İnisiyatifi, yapacakları basın açıklaması davetinde şu ifadelere yer verdi: “Paris İklim Konferansı’nda 195 ülke, küresel ısınmanın 1.5 dereceye sınırlanması konusunda mutabakata varmışlardı. 22 Nisan 2016’da imzaya açılan bu mutabakat, aralarında yine Türkiye’nin de bulunduğu 170’i aşkın ülke tarafından imzalandı. Bu karar, fosil yakıtla çalışan yeni yatırımların durdurulmasını gerektirmekte. Ancak dünyanın dört bir yanında, fosil yakıtla çalışan yeni projeler inşa edilmeye çalışılıyor. Bu nedenle, Paris İklim Konferansı sonrasında, Türkiye de dahil olmak üzere 13 ülkede, yaşamı, doğayı savunanlar, Mayıs’ın ikinci haftasında, kömür başta olmak üzere tüm fosil yakıtlara karşı durma kararı aldılar.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız