Güncel

8'inci Halkevleri Basın, Sanat ve Dayanışma Ödülleri sahiplerini buldu

Halkevleri tarafından bu yıl "Hakikatin Peşinde" temasıyla düzenlenen 8’inci Halkevleri Basın, Sanat ve Dayanışma Ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

23 Şubat 2020 Saat: 10:33
8'inci Halkevleri Basın, Sanat ve Dayanışma Ödülleri sahiplerini buldu
8'inci Halkevleri Basın, Sanat ve Dayanışma Ödülleri sahiplerini buldu

Halkevleri tarafından 88’inci kuruluş yıldönümleri dolayısıyla düzenlenen 8’inci Halkevleri Basın, Sanat ve Dayanışma Ödülleri, Kadıköy Belediyesi Evlendirme Dairesinde yapılan törende sahiplerini buldu.

Evrensel'in haberine göre, etkinlik salonuna “Gezi onurumuzdur”, “Hakikatin peşinde” ve “Eşitlik, özgürlük ve insanca yaşam mücadelesinde Halkevleri 88 yaşında” pankartları asıldı. Törene, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekilleri Musa Piroğlu, Ahmet Şık, Oya Ersoy, Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Erkan Baş, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Ali Şeker, Halkevleri Genel Başkanı Nuri Akman, CHP eski Milletvekili Zeynep Altıok, Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Levent Tüzel, Emek Partisi İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros, HDP İstanbul İl Eş Başkanı Elif Bulut, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) İstanbul Eş Sözcüsü Yoldaş Aydın, ESP İl Başkanı Hüseyin İldan, Basın-İş Genel Başkanı Faruk Eren, Cumartesi Anneleri, Suruç Aileleri, Suruç Dayanışması, Gezi Direnişinde hayatını kaybeden Berkin Elvan'ı annesi Gülsüm Elvan, 10 Ekim Ankara Derneği ve çok sayıda kişi katıldı.

"UMUDUMUZU HİÇ KAYBETMİYORUZ"

Tören Halkevleri Eş Genel Başkanı Nuri Günay’ın açılış konuşması ile başladı. Günay, hakikatin muhakkak ortaya çıkacağını ifade ederek, "Bu topraklarda çağlar boyu haksızlık, hukuksuzluk, sömürü ve katliamlar hiç eksik olmadı" dedi. Günay, buna karşı özgürlük düşünün, kararlılığın, cüretin de haksızlığa karşı direnişin de her zaman var olduğunu kaydetti. Günay, "Bizler, bu salondakiler ve bu salona sığmayacak milyonlar ortak hakikati haykırıyoruz. Mücadele edenleri, hakikatin peşinde koşanları bu salona sığdırmamız mümkün değil. İyi ki de değil, bu yüzden de umudumuzu hiç kaybetmiyoruz." diye konuştu. 

"MÜCADELEYİ BÜYÜTMEK ÖNEMLİ"

İşsizliğin, yoksulluğun büyüdüğünü ifade eden Günay, “Ne mutlu ki bu ülkede bilimi savunanlar var. Ne mutlu ki halkın haber alma hakkını savunan onurlu gazeteciler var. Ne mutlu ki baskılara, sindirme politikalarına karşı sanatın özgürlüğünü savunan sanatçılar var. Ve ne mutlu ki doğasına, yaşamına, emeğine sahip çıkmakta kararlı milyonlar var. Yaşadığımız çağ ve ülkede hakikat, ancak peşine düşenler varsa açığa çıkarılabiliyor” ifadelerini kullandı.

“Halkevleri bu mücadelenin örgütlerinden biridir” diyen Günay, sözlerini “Bizler bu ülkenin onurlu insanları her koşulda, doğru bildiğimizden şaşmayacağız, susmayacağız. Yoksulluğun, sömürünün, hırsızlığın, zulmün ve katliamların üstününün örtülmek istenmesine karşı hakikatin peşinden koşmaya devam edeceğiz” diyerek noktaladı.

"BASIN O DÖNEM DE ÖZGÜR DEĞİLDİ ŞİMDİ DE DEĞİL"

Törende ödül alan Cumartesi Anneleri’nden Zübeyde Tepe ödülünü Gezi Parkı eylemleri sırasında öldürülen Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan’dan aldı. Kısa bir konuşma yapan Tepe,  oğlu Ferhat Tepe’nin kendisine Özgür Gündem muhabiri olmak istediğini söylediğinde “eyvah” dediğini anlatan Zübeyde Tepe, “O zaman da basın özgür değildi görüyorum ki şimdi de özgür değil. Başka ödüller de verildi. Üzgünüm çünkü bu ödülü sevinçli, neşeli günlerde alsaydık keşke” diye konuştu.

Emsal Atakan da yıllardır anneler olarak adalet için mücadele ettiklerini vurguladı ve "7 yıldır oğlum Ahmet Atakan'ı öldürenlere dava açılmıyor. Dilek Doğan'ı yatağında katledenlere katil dediğim için hakkımda dava açıldı" dedi.

"BAŞKA OCAKLARA ATEŞ DÜŞMESİN"

Dayanışma Ödülü’nü Suruç Aileleri İnsiyatifi adına alan Hatice Ezgi Saadet’in babası Ali Saadet de, yaptığı konuşmada 5 senedir adalet mücadelesi verdiklerini ifade etti. Katillerin adalet saraylarında korunduğunu söyleyen Saadet, başka ocaklara ateş düşmesin diye mücadele edeceklerini, ülkenin aydınlık günlere çıkmasını istediklerini dile getirdi.

FATİH POLAT, ÖDÜLÜNÜ CEMAL DURSUN’A ADADI

Evrensel gazetesi adına dayanışma ödülünü alan Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, "Mesleğimiz zor bir süreçten geçiyor. Şu an onlarca meslektaşım cezaevinde. Türkiye Gazeteciler Sendikasının verilerine göre, 84 arkadaşımız cezaevinde. Onlara da buradan selam gönderiyorum. Davalarını takip etmeye, özgürlükleri için mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi. Polat, ödülünü geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Evrensel gazetesi İmtiyaz Sahibi Cemal Dursun’a adadı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız