Güncel

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo: Venezuela’da iktidar değişikliği için çalışıyoruz...Komplolara devam

Katıldığı yayında açıklamalarda bulunan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Venezuela’da iktidar değişikliği için çalışma yürüttüklerini ifade etti.

22 Ocak 2020 Saat: 09:09
ABD Dışişleri Bakanı Pompeo: Venezuela’da iktidar değişikliği için çalışıyoruz...Komplolara devam
ABD Dışişleri Bakanı Pompeo: Venezuela’da iktidar değişikliği için çalışıyoruz...Komplolara devam

Kolombiya’da yayın yapan Caracol TV kanalına konuşan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ABD’nin Venezuela’daki iktidar değişikliği için çalıştıklarını ifade etti.

Sputnik’in haberine göre Pompeo, “Üzerinde çalıştığımız proje, Maduro’nun gitmesi ve Venezuela halkının özgür ve adil seçimleri yapması ile sonuçlanması gerekiyor. Bu sonuca ulaşmak için Güney Amerika, Orta Amerika ve Avrupa ülkeleri ile, tüm dünya ülkeleri ile çalışıyoruz” diye konuştu. “Washington’un Venezuela stratejisinin etkili olduğuna ve değiştirilmemesi gerektiğine inandığını” söyleyen Pompeo, şöyle konuştu:

“Daha birçok şeyin yapılması gerektiği ortada. Maduro hâlâ iktidarda ve dünya tarihinin en büyük insani krizlerinden birini yaratıyor.”

Diğer yandan, Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Pompeo’nun Venezuela hakkındaki sözlerini yorumladı. Zaharova, Pompeo’nun ülkesinin egemen devletlerdeki durumu istikrarsızlaştırmak uğruna kampanyalar yürüttüğünü doğrudan kabul ettiğine dikkat çekti. Zaharova, “İşte arkadaşlar, Washington’un icra ettiği uluslararası hukuk budur. ABD dışişleri bakanının, ülkesinin egemen ülkelerdeki durumu istikrarsızlaştırmaya yönelik kampanyalar yürüttüğünü doğrudan kabul ettiğini duyduk. Aslında Mike Pompeo, iki cümle ile Rusya’da kabul edilen yabancı ajanlar, bağımsız internet yasaları ile benzeri yasalar için kanıt altyapısı oluşturdu. Yalnızca ABD’li elçilerin toplumu ABD’nin ‘özgürlük ihracatı’ ile ilgili eylemlerin barışçıl ve meşru olduğu konusunda ikna etmeye çalışması boşa gitti” ifadelerini paylaştı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız