Güncel

Açığa alınan Artvinli öğretmenlerle dayanışma çağrısı

Artvin'de 15 Temmuz Darbe girişimi sonrasında açığa alınan 2 Eğitim-Sen üyesi için emek ve demokrasi güçleri basın açıklaması gerçekleştirdi.

15 Ağustos 2016 Saat: 23:47
Açığa alınan Artvinli öğretmenlerle dayanışma çağrısı
Açığa alınan Artvinli öğretmenlerle dayanışma çağrısı

Grup adına konuşan Eğitim-Sen Artvin Şube Başkanı Köksal Gümüş açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "15 Temmuz darbe girişimi ile ülkemiz büyük bir kaos ve yıkıma sürüklenmek istenmiştir. Ülkemizin geleceğinin darbeyle belirlenmeye çalışılmasını kabul etmedik, etmiyoruz."

Gümüş açıklamasında "Her türlü darbe, darbe girişimi ve antidemokratik uygulamaların karşısındayız. Darbelerin, demokrasiye ve insan haklarına ne kadar büyük zararlar verdiği tarihimizde defalarca kez görülmüştür. Demokrasiye ve özgürlüklere kast ederken yüzlerce yurttaşımızın ölümüne, binlercesinin yaralanmasına yol açan bu darbe girişimini bir kez daha lanetliyoruz" derken hiçbir cemaatle ilişiği olmayan kimselerin bu süreçte açığa alınmalarının kabul edilir bir durum olmadığını ifade etti.

Eğitim Sen Artvin Şube Başkanı Köksal Gümüş'ün açıklaması şu şekilde:

"Bu darbe girişimini gerçekleştiren Cemaat ile hiçbir noktada yolu ve siyasi anlayışı kesişmeyen, hiçbir ortak noktası bulunmayan, hatta bu teşkilatlanmanın eğitim sistemi içerisindeki uygulamalarından en çok zarar gören kesimlerin, bu süreçte açığa alınıyor olmaları hiçbir şekilde kabul edilir bir durum değildir. Bizler emek ve demokrasi güçleri olarak her platformda bu örgütün eğitimi, zehirli bir sarmaşık gibi sarıyor olduğunu haykırdık. Şu anda ellerinde bayrakla sokaklarda demokrasi savunucusu gibi görünüp geçmişindeki kirli ilişkilerinin izlerini silmeye çalışan bazı kişi ve grupların bu örgütle doğrudan veya dolaylı ilişkilerinin ne kadar zararlı olduğunu, bu ülkeye büyük zararlar verdiğini yıllarca haykırdık. Ama FETÖ ile ilişkilerinin üzerini örtmek için sürekli olarak suçu başkasına yıkıp kendini temize çıkartmaya çalışanların ihbarlarını dikkate alarak kamu emekçileri üzerinden yapılan cadı avının karşısında asla sessiz kalmayacağımızı da belirtiyoruz.

“ Demokrasi” sözcüğünü diline pelesenk ederken, yurttaşların hiçbir şekilde darbeyi ve darbecileri övmeyen, sadece süreçle ilgili endişelerini dile getiren sosyal medya paylaşımlarına dahi tahammül göstermeyip bunları açığa alınma gerekçesi olarak gösteren bir “demokrasi anlayışı” kamu vicdanında derin yaralar açmıştır. Derhal bu yanlıştan dönülmesini talep ediyor ve arkadaşlarımız göreve iade edilmedikleri sürece de toplumdaki bu vicdani rahatsızlığı gidermenin bir yolu olmadığını ifade ediyoruz.

Bizler, darbeyi gerçekleştirenlerin ve bu darbeden yana tavır koyanların elbette ki hukuk çerçevesinde sorgulanıp cezalandırılmasını doğru bir tavır olarak görüyoruz; fakat ilimizde öğretmenlik yapan ve eğitim-sen üyesi olan Emel Meriç ile yine Şavşat İl Milli Eğitimde görev yapan üyemiz Afet Kara’nın ve ülke genelinde 15 Temmuz sonrası terör örgütüyle hiçbir bağlantısının tespit edilememiş olmasına rağmen arkadaşlarımızın görevden uzaklaştırılmasını, en temel hakkı olan çalışma hakkının ellerinden alınmasını asla kabul etmiyoruz! Artvin emek ve demokrasi güçleri olarak da görevden uzaklaştırılan dostlarımızın her koşulda arkasında olup bu süreci muhalefet güçlerine yönelik bir cadı avına dönüştürüp, bizlerin aleyhine fırsata çevirmeye çalışanlara asla izin vermeyeceğimizi ,açığa alınan her bir arkadaşımızın hakkını ve hukukunu sonuna kadar koruyup her türlü desteği vereceğimizi bir kez daha ifade ediyoruz.

Ülkemizin demokratik geleceği ancak hukukun ve adaletin, barışın ve birlikte yaşamın tesis edilmesine, laikliğin ve özgürlüklerinin geliştirilmesine bağlıdır.Bizler tüm emek ve demokrasi güçleri olarak biliyoruz ki; emek, barış ve demokrasi güçlerinin ortak mücadelesi dışında hiçbir yol Türkiye’yi içinde bulunduğu bu karanlık tablodan çıkaramaz.Bu inanç ve kararlılıkla, AKP’nin derinleştirdiği bu sivil darbe süreci ve baskılar karşısında emekçi halkın talep ve çıkarlarını savunarak yan yana omuz omuza durmaya devam edeceğiz."

Açıklamaya KESK, DİSK, TMMOB, ÖDP, CHP ve Halkevleri temsilcileri katıldı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız