Güncel

Açlık grevine operasyon: Çok sayıda gözaltı var

Belediyelere kayyım atanmasını protesto etmek için eylem yapan 20 kişi gözaltına alındı. Bazı eylemcilere ters kelepçe takılırken HDP’den ‘O kelepçe halkın iradesine takıldı’ açıklaması geldi.

15 Eylül 2016 Saat: 23:22
Açlık grevine operasyon: Çok sayıda gözaltı var
Açlık grevine operasyon: Çok sayıda gözaltı var

İçişleri Bakanlığı’nın kararıyla 24’ü DBP’li 28 belediyeye kayyım atanmasını protesto için Hakkâri’de DBP İl Binası’nda açlık grevi başlatan 20 kişi dün polis tarafından binaya düzenlenen baskınla gözaltına alındı. Hakkari Belediyesi Eşbaşkanvekili Şabah Alkan ve bazı partililer ters kelepçe takılarak emniyet’e götürüldü. HDP Hakkâri Milletvekili Nihat Akdoğan, “Hangi demokrasiden söz edeceğiz?O kelepçe halkın koluna, halkın iradesine takıldı. Bunu kabul etmemiz mümkün değil” diye konuştu. Kayyım atamalarını protesto etmek için aralarında Hakkari Belediyesi Eş başkanvekilleri Fatma Yıldız ile Şaban Alkan’ın da bulunduğu bir grup partili önceki gün Hakkâri’de DBP il binasında açlık grevine başladı.

Polis Bulak Mahallesi Barış Caddesi üzerinde bulunan DBP il binasına operasyon düzenledi. Özel harekât ve çevik kuvvet ekiplerinin katıldığı operasyonda aralarında Yıldız ve Alkan’ın da bulunduğu 20’ye yakın partili gözaltına alındı. Şaban Alkan ve bazı partililer ters kelepçe takılarak Emniyet’e götürüldü.

‘Halkın iradesine kelepçe’

Parti binasında bulunan HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, Cumhuriyet’e yaptığı açıklamada, “15 Temmuz’da iktidara yönelik bir darbe girişimi oldu halk sokaklara dökülüp önledi. Bu da darbedir. ‘Oy namustur’ diyorlar. Halkın seçtiği belediye başkanına, halkın iradesine darbe yapılması kabul edilebilir değil. Yürütmenin yargının üstüne çıkmasını demokrasiden yana olan kimse kabul edemez. Sokaklara çıkamıyoruz. Su, gaz, gözaltı, taciz... Arkadaşlar da kayyıma karşı 2 günlük açlık grevi başlattı. Hakkâri Belediyesi eşbakanvekilleri ve destek için gelen ailelere gözaltı yaptılar. 21 yüzyılda insan iradesinin üzerinde bir irade kabul edilemez. Hangi demokrasiden söz edeceğiz? O kelepçe halkın koluna, halkın iradesine takıldı. Bunu kabul etmemiz mümkün değil” diye konuştu.

3 dilli tabela geri geldi

Mardin’in DBP’li Derik İlçe Belediyesi’ ne Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ün kayyım olarak atanmasının ardından belediyenin iki cephesinde bulunan Türkçe, Kürtçe ve Ermenice yazılı tabela 3 gün önce sökülerek, yerine Türk bayrağı asıldı. Ermenice yazı çıkarılarak Türkçe ve Kürtçe olarak yenilenen tabela, salı akşamı polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri altında yeniden yerine asıldı. DBP’li belediye başkanı yerine kayyım olarak atanan Kaymakam Safitürk’ün talimatı ile söküldüğü belirtilen “Derik Belediyesi” yazılı tabela, önceki gece saat 23.00 sıralarında yeniden söküldü. Polis memurları tarafından belediye binası karşısında bulunan kaymakamlık konutuna götürülen tabela, daha sonra Ermenice eklenerek yeniden getirildi. Türkçe, Kürtçe ve Ermenice “Derik Belediyesi” yazılı olan tabela gece geç saatlerde itfaiye aracı ile yeniden belediye binasına asıldı.

Gürültü eylemi

Kayyım atamaları Diyarbakır’da gürültü eylemi ile protesto edildi. Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde vatandaşlar pencerelere, balkonlara ve sokaklara çıkarak gürültü çıkardı. Tencere, tava, düdük, ıslık çalan Diyarbakırlıların eylemine, araçları olanlar da korna çalarak destek verdi

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız