Ekonomi

Açlık sınırı 1943, yoksulluk sınırı 6 bin 328 liraya çıktı

Türk-İş Kasım 2018 açlık ve yoksulluk sınırını açıkladı.

27 Kasım 2018 Saat: 12:40
Açlık sınırı 1943, yoksulluk sınırı 6 bin 328 liraya çıktı
Açlık sınırı 1943, yoksulluk sınırı 6 bin 328 liraya çıktı

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) kasım ayı açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasına göre, kasım ayında 4 kişilik ailenin açlık sınırı bin 943, yoksulluk sınırı 6 bin 328 lira olarak hesaplandı.

Dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 1.942,71 lira, gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı ise (yoksulluk sınırı) 6.328,05 lira oldu.

Araştırma raporunda, fiyat artışları karşısında başta asgari ücret olmak üzere çalışanların gelirlerinin yetersiz olduğu ve mevcut asgari ücretin, dört kişilik bir ailenin asgari aylık gıda harcaması olan açlık sınırını bile karşılamaktan uzak kaldığı tespitlerine de yer verildi.

PATATES VE KURU SOĞANIN FİYATI ARTTI

Patates, kuru soğan, tavuk ve balık fiyatlarında bir önceki aya göre artış görüldü. Yumurtanın tanesi çoğu yerde 79 kuruşa kadar yükseldi. Bakliyat ürünlerinden ise barbunya ve kuru fasulye fiyatında artış oldu. Ortalama sebze fiyatı bu ay 4,84 lira hesaplandı. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız