Güncel

Adalet Bakanı: Türk yargısının talimat aldığı tek yer hukuktur

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, katıldığı toplantıda yaptığı konuşmada "Türk yargısının talimat aldığı tek yer hukuktur" ifadelerini kullandı.

16 Eylül 2019 Saat: 20:30
Adalet Bakanı: Türk yargısının talimat aldığı tek yer hukuktur
Adalet Bakanı: Türk yargısının talimat aldığı tek yer hukuktur

Ankara Hakimevi’nde yapılan bir etkinlikte konuşan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, katıldığı toplantıda yaptığı konuşmada “Türk yargısının talimat aldığı tek yer hukuktur” ifadelerini kullandı.

Günümüzde tüm üst yargının doğrudan yürütme tarafından atandığı ve toplumda adalete güvenin zerresinin kalmadığı tabloya karşı yine geçmiş dönemlerin adını kullanan bakan, “Adnan Menderes’i idam sehpasına götüren, 28 Şubat’larda brifing alan, 12 Eylül’de ‘bir sağdan bir soldan’ diyerek darbenin olgunlaşmasını bekleyen bir yargı anlayışının olduğunu” ancak bugün bunun değiştiğini söyledi.

Çocuklarımızı dar ağacına götüren bir zihniyet, darbeye şakşakçılık yapan, darbeye alkış tutan bir zihniyet ve yargı anlayışı vardı” ifadelerini kullanan Gül, 15 Temmuz 2016’da bu durumun tersine döndüğünü söyledi ve bağımsız, tarafsız yargının 15 Temmuz 2016’da büyük bir saygınlıkla demokrasi sınavı verdiğini belirtti.
Ankara’ya yeni adliye binası

Ankara’da yapılması planlanan yeni adliye binasına ilişkin de açıklamalarda bulunan Gül, başkente yakışır yeni adliye binası inşa edileceğini söyledi.

Ankara Adliyesinin şu anda 7 yerde faaliyet gösterdiğini, hedefin bu birimlerin tamamının tek çatı altında toplanması olduğunu kaydeden Gül, “Çok yakın bir zamanda protokol imzalayarak 500 bin metrekarelik kapalı alana sahip olacak yeni Ankara Adliyesi’nin inşaatını başlatacağız.” ifadesini kullandı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız