Güncel

Adalet Bakanı'ndan infaz düzenlemesi açıklaması...Siyasiler kapsam dışı

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, AKP'nin üzerinde çalıştığı, infaz düzenlemesine ilişkin kanun teklifinin çok gecikmeden TBMM gündemine geleceğini belirterek, "Bizim de gözümüz kulağımız Meclis'te" dedi.

31 Mart 2020 Saat: 14:48
Adalet Bakanı'ndan infaz düzenlemesi açıklaması...Siyasiler kapsam dışı
Adalet Bakanı'ndan infaz düzenlemesi açıklaması...Siyasiler kapsam dışı

Gül, katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

İnfaz düzenlemesinin TBMM'de kanunlaşarak yürürlüğe gireceğini, düzenlemeyle ilgili AKPve MHP'nin ortak çalışmalar yaptığını dile getiren Gül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da iradesi çerçevesinde teklifin Meclis'e gönderileceğini bildirdi.

Bakan Gül, "Bizim de gözümüz kulağımız Meclis'te. Çok gecikmeden Meclis gündemine gelecek. Meclis'te bunun kanunlaşmasını bekliyoruz. Meclis kendi gündemiyle bunu belirlemiş olacak" ifadesini kullandı.

YASA ÇIKTIĞINDA KAPSAMINI GÖRECEĞİZ

Gül, infaz düzenlemesinin kaç kişiyi kapsayacağına, kaç kişinin tahliye olacağına ilişkin soruya, "Süreçte çok şey söylendi, doğrusunu Meclis'te kanun teklifi verildiğinde, yasalaştığında göreceğiz" yanıtını verdi.

Türkiye'de yaklaşık 300 bin tutuklu ve hükümlü bulunduğunu anlatan Gül, tutuklu ve hükümlülerin devlete emanet edilmiş kişiler olduğunu vurguladı.

"HASSASİYETLER MERKEZE ALINARAK ÇALIŞMA YAPILDI"

"İnfaz düzenlemesinde AKP'nin kırmızı çizgileri nelerdi?" sorusu üzerine Gül, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve partisininin adam öldürme, cinsel suçlar, kadına, eşe karşı şiddet, kadın cinayetleri gibi toplumun kabul edemeyeceği suçlarla ilgili iyileştirme olamayacağına yönelik yaklaşımının bulunduğunu, bu hassasiyet merkeze alınarak AKP'nin MHP ile çalışma yaptığını aktardı.

Gül,  siyasi davalarda partisinin iyileştirme düşünmediğini, bunların hepsinin teklifle ortaya çıkacağını dile getirdi.

KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ

Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) ilgili Bilim Kurulunun önerileriyle alınan tedbirlere de değinen Gül, cezaevlerinde önemli önlemlerin hayata geçirildiğini söyledi. Abdulhamit Gül, cezaevlerinde yaşanmış bir vakanın bulunmadığını bildirdi.

Cezaevi personelinin evine gitmeden belirlenen izole yerlerde kalması uygulamasına başlandığını ifade eden Gül, tedbirlerle ilgili infaz koruma memurlarının ve görevlilerin büyük titizlik gösterdiğini söyledi.

Koronavirüsle ilgili yaşanacaklara göre her türlü planın bulunduğunun altını çizen Gül, farklı rahatsızlıkları nedeniyle hastaneye gönderilen tutuklu ve hükümlülerin cezaevine dönüşünde farklı alanlara alındığını anlattı.

30 NİSAN'A KADAR DURDU

Adli işlemlerin, yargılamalardaki sürelerin 30 Nisan'a kadar durdurulduğunun hatırlatılması üzerine Gül, "Türkiye'deki adliyelerde insan sirkülasyonu yüzde 95'in üzerinde azaldı" bilgisini verdi.

Adli tatilin öne çekilmesinin ya da iptalinin söz konusu olup olmadığına yönelik soruyla ilgili Gül, yargılamaları, adli işlemleri 30 Nisan'a kadar durduran sürenin uzatılma imkanın bulunduğunu söyledi.

459 KİŞİYE SORUŞTURMA

Koronavirüsle ilgili süreci başsavcılıkların da titizlikle izlediğine dikkati çeken Gül, 65 yaş üstü vatandaşları rencide edici davranışlar, karantina şartlarına uymama, manipülatif haber ve paylaşımlar, kaçak maske üretimi ve stokçulukla ilgili konularda 459 kişi hakkında soruşturma yapıldığını belirtti.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız