Güncel

Adana’da 'Düşler Tutsak Edilemez' Fotoğraf Sergisi açıldı

Serginin organizatörü Sultan Güner "Bugün sergimizi açtık. İstanbul, Mersin, Urfa'da ilgiyle izlenen sergimize tüm Adana'lılar davetlisiniz.”dedi.

9 Mart 2018 Saat: 16:36
Adana’da 'Düşler Tutsak Edilemez' Fotoğraf Sergisi açıldı
Adana’da 'Düşler Tutsak Edilemez' Fotoğraf Sergisi açıldı

Serginin organizatörü Sultan Güner “Bugün (03.Mart) Gaziantep'te açılan sergimiz 4 ve 5 Mart'ta devam ettikten sonra 09.Mart.2018'de Adana'da sizleri bekliyor olacak. Öncesinde İstanbul, Mersin, Urfa'da ilgiyle izlenen sergimize tüm Adana'lılar davetlisiniz.”dedi.

İÇERİDEN, DIŞARIYA FOTOĞRAF “Düşler Tutsak Edilemez” Sergisi “Görülmüştür Ekibi” ile “redfotoğraf grubu” olarak, politik mahpuslarla dayanışmak, onların sesini, düşünce üretimlerini dışarı duyurmak amacıyla yapılan yeni bir projeye. "İçeriden Dışarıya Fotoğraf - Düşler Tutsak Edilemez" adını verilen bu çalışma, basında daha önce "Fotoğraf Köprüsü" olarak tanınan ve 55 Mahpus ile 55 Fotoğrafçıyı buluşturan serginin ikinci aşamasıdır. "Fotoğraf Köprüsü" geçtiğimiz iki yıl boyunca Türkiye'nin birçok yerinde ve akabinde 3 Avrupa ülkesinde sergilenmişti.  Projenin ikinci aşamasında -iki yıl süren meşakkatli bir yolculuktan sonra - 30'a yakın cezaevine yeniden girerek 68 Tutsak ile 60 Fotoğrafçı'nın buluşması gerçekleştirildi. Bu buluşmaların birinci amacı "tutsakların düşlerini görünür kılmak". Bir diğer amacı da her geçen gün artan politik tutuklu ve hükümlülere bir selam iletmek, varlıklarını dışarıda yaşayanlara yeniden duyurmak.  "İçeriden Dışarıya Fotoğraf - Düşler Tutsak Edilemez" adlı yeni sergi yüzlerce insanın, şairin, yazarın, ressamın, fotoğrafçının destek olduğu kolektif bir çalışmanın ürünüdür. Tutsakların düşleri, onların betimlemeleri üzerine fotoğraflara yansımıştır.

Çeşitli illerde de açılan serginin yanı sıra, sergi fotoğrafları kitapcık halinde basıldı.Projenin gelirleri tutuklulara aktarılacak.

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, ayakta duran insanlar ve sakal

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta ve iç mekan

Görüntünün olası içeriği: yazı

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız