Yaşam

Afgan Ailenin Dramı

Afganistandan kaçak olarak Avrupaya gitmek isteyen Tajik ailesi, Yunanistana geçmek isterken Balıkesirde deniz polisine yakalandı. Tajik ailesinin 8 yaşındaki küçük oğlu Ahmed Tajik ise, kayıkları kar

5 Haziran 2014 Saat: 09:21
Afgan Ailenin Dramı
Afgan Ailenin Dramı

Afganistan'dan kaçak olarak Avrupa'ya gitmek isteyen Tajik ailesi, Yunanistan'a geçmek isterken Balıkesir'de deniz polisine yakalandı. Tajik ailesinin 8 yaşındaki küçük oğlu Ahmed Tajik ise, kayıkları karıştırınca, polisten kurtulup soluğu önce Yunanistan'da, ardından da Almanya'da aldı.


Afganistan'da yaşadıkları kan davası yüzünden ülkeden kaçmak isteyen Afgan Tajik ailesinin başına gelmeyen kalmadı. İnsan kaçakçılarına 10 bin dolar para kaptıran aile Yunanistan'a geçmek üzereyken Türk polisine yakalandı. Ancak bindikleri kayıkları karıştıran Tajik ailesinin 8 yaşındaki oğlu Ahmed Tajik, önce Yunanistan'a, ardından da Almanya'ya gitti. Yaklaşık 8 aydır Balıkesir'de yaşayan Tajik ailesinin tek kızı 12 yaşındaki Hakime Tajik, yaşadıkları olaylı yolculuğu İHA'ya anlattı. İran'da Türkçe kursları alan ve Türkçeyi akıcı şekilde konuşabilen Hakime Tajik, "Biz önce Afganistan'da yaşadığımız problemler sebebiyle İran'a gittik. İran'da bir süre yaşadık. Sonra ben Yunanistan'a gideceğimizi öğrendim. Kaçak olarak gidecektik. Kardeşim yanlış kayığa bindi. Biz bir müddet gittik sonra polisler bizi yakaladı. 8 aydır Balıkesir'deyiz. Kısa süre önce kardeşimden haber aldık. Afganistan'dan buraya gelen bir tanıdığımız vardı, internette kardeşimin fotoğrafını görmüş. Kardeşim Almanya'daymış. Fotoğrafın altında yazan numarayı aradık, Almanca konuşan birisi bize yardım etti. Kardeşim oradaymış" dedi.


Hakime Tajik, "Kardeşim o kayığa yanlışlıkla bindi. O akşam bizim gemilere bindiğimiz yer çok kalabalıktı, çok aileler vardı. Kardeşim öndeki kayığa bindi, biz arkadaki kayıktaydık. Sonucu böyle oldu. Şimdi kardeşim Almanya'da, ona orada bakılıyormuş. Biz de onun yanına gitmek istiyoruz" şeklinde konuştu.


AFGAN BABA GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
Afganistan'dan da İran'a kaçak olarak gittiklerini söyleyen 53 yaşındaki Afgan Amir Tajik, 8 yaşındaki oğlunu çok özlediğini söyledi. Tajik, "Baba ve anne olan herkes bu duyguyu anlar. Sürekli aklımda. Nasıl, iyi mi, ne yapıyor diye düşünüyorum. Kendisinden haber aldım, konuştum. Artık yemek bile yiyemiyorum. Çok özledim" diyerek duygularını ifade ederken göz yaşlarına hakim olamadı.
Bir süre ağlayan baba Tajik, oğluna kavuşmak için yetkililerden yardım istedi. Amir Tajik, o tarihte Afganistan'dan mutlaka ayrılmaları gerektiğini söyleyerek, "10 bin doları kaçakçılara verdik. Yunanistan'a gidecektik. Yakalandık, paramızı da vermediler. Sonra bizi Balıkesir'e getirdiler" dedi.
Ailesine Balıkesir'de karton toplayarak baktığını söyleyen çaresiz baba, ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığını kaydetti.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız