Güncel

Afyon'a gönderilen 25 tutuklu tek kişilik hücrelerde

Bandırma Cezaevi’nden Afyon’a zorla sevk edilen 25 tutuklunun tek kişilik hücrelerde tutulduğu ve gardiyanların “Artık buradan çıkmayacaksınız, hep hücrelerde kalacaksınız, size koğuş sistemi yok” dediği belirtildi.

27 Şubat 2020 Saat: 01:26
Afyon'a gönderilen 25 tutuklu tek kişilik hücrelerde
Afyon'a gönderilen 25 tutuklu tek kişilik hücrelerde
Bandırma 1 ve 2 Nolu T Tipi Cezaevi’nde olan tutuklulardan 25’i 15 Şubat'ta darp edilerek Afyon T Tipi Cezaevi’ne zorla sevk edildi. Afyon Cezaevinde tek kişilik hücrelere konulan 25 tutukluya yönelik çeşitli hak ihlallerinin yaşandığı belirtildi. Tutuklulardan Mehmet Dağ’ın kardeşi Songül Kapancı, ağabeyinin, yaptığı telefon görüşmesinde yaşanan hak ihlallerini anlattığını söyledi. 
'TEK HÜCREYE ATMIŞLAR' 
Tutukluların sürgün sırasında ring aracında darp edildiğini söyleyen Kapancı, cezaevine götürdüklerinde çıplak aramanın dayatıldığını dile getirdi. Çıplak aramayı reddeden tutukluların darp edildiğini belirten Kapancı, tutuklulara sınırlı sayının dışında kıyafetlerinin verilmediğini, kalan kıyafetlerinin de çöpe atıldığını belirti. Paraları, su içecekleri bardaklarının ve ellerini yıkayacak sabunlarının olmadığını aktaran Kapancı, "Kardeşim acilen para göndermemizi istedi. Kardeşim  'kim gönderse de 15 gün sonra bizim elimize geçecek' dedi. Düşünün bu süre zarfında su içecek bardakları, ellerini yıkayacak sabunları yok. Sağlıksız bir ortamda kalıyorlar. Tek hücrelere atmışlar" dedi 
GARDİYANLAR: SİZE KOĞUŞ SİSTEMİ YOK 
Gardiyanların tutuklulara, “Artık buradan çıkmayacaksınız, hep hücrelerde kalacaksınız, size koğuş sistemi yok” sözleriyle psikolojik baskı uygulandığını ifade eden Kapancı, "Kardeşimin arkadaşları bayağı darp edilerek fazla şiddet görmüşler. Telefon görüşü bile hangi gün olduğu belli değil" şeklinde konuştu. 
'12 EYLÜLLERİ YAŞATIYORLAR' 
İnsan hakları savunucularına ve Adalet Bakanlığına çağrıda bulunan Kapancı, cezaevlerinde hak ihlallerinin yaşandığını vurguladı. Aileler olarak endişeli olduklarını dile getiren Kapancı,"Sağlık sorunlarından endişeliyiz. Tutukluları temel ihtiyaçlarından mahrum etmek ne kadar doğru? Bu durum bizim canımızı acıtıyor. 12 Eylülleri yaşatıyorlar. Bu durumun herkesin duyması gerekiyor. Keyfi bir muamele var. Zindanlara keyfi bir saldırı var. Ben insanlık dışı buluyorum, bu kabul edilir bir durum değil. Bütün yetkililere sesleniyorum, tutuklara bunu yapmasınlar. Artık tahammülümüz kalmadı" diye konuştu. 
 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız