Güncel

Ağbaba: “Kayyum, AKP’nin karşısında duranlara yapılan bir operasyondur”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba 28 belediyeye kayyum atanmasına ilişkin “Kayyum, AKP’nin karşısında duranlara yapılan bir operasyondur” dedi

13 Eylül 2016 Saat: 09:54
Ağbaba: “Kayyum, AKP’nin karşısında duranlara yapılan bir operasyondur”
Ağbaba: “Kayyum, AKP’nin karşısında duranlara yapılan bir operasyondur”

CHP dün (11 Ağustos) Diyarbakır il binasında basın toplantısı düzenleyerek öğretmenlerin açığa alınmasına ve belediyelere kayyum atanmasına dair açıklamalarda bulunmuştu. CHP, kayyum atamaları için “Meclis’in iradesine darbe yapıldı” derken konuyu AYM’ye taşıyacaklarını da belirtmişti.

“Halkın iradesi yok sayılmıştır”

Sendika.Org’a konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba açığa alınan öğretmenler ve 28 belediyeye kayyum atanmasını değerlendirdi. Ağbaba kayyumlara ilişkin “Halkın iradesi yok sayılmıştır, AKP ‘milli irade’ derken bu kayyum atamalarıyla ne kadar samimiyetsiz olduğunu göstermiştir” dedi. Ağbaba şunları söyledi:Bu bir darbedir ve asla kabul edilemez. AKP seçimi kazanamadığı ve başarısız olduğu yerlerde, kendini böyle ilan ediyor. Kayyum atamaları ile halkın iradesi yok sayılmıştır, AKP ‘milli irade’ derken bu kayyum atamalarıyla ne kadar samimiyetsiz olduğunu göstermiştir. Bir belediye başkanının teröre destek verdiğini biliyorsanız bunun çözümü o belediyeye kayyum atanması değildir. Eğer OHAL’den önce bunu bilip işlem yapmadıysanız bu da sizin suçunuzdur.

Kayyumların, AKP’nin karşısında duranlara karşı yapılan bir operasyon olduğunu ifade eden Ağbaba “Halk tarafından seçilenler kayyumlarla yok sayıldı. Bu AKP’nin muhalifleri susturma operasyonudur” dedi.

“Öğretmen kıyımı yapılıyor”

Açığa alınan 11 bin 500 öğretmenin de durumunu değerlendiren Ağbaba “Öğretmen kıyımı yapılıyor” dedi. Ağbaba şunları söyledi:Yaklaşık 11 bin 500 öğretmen görevden alındı. Haklarında hiç bir soruşturma yok. Terörle ilişkili durumları yok. Resmen bir öğretmen kıyımı yapılıyor.

“Anayasa mahkemesine gideceğiz”

Veli Ağbaba son olarak halkın seçtiklerinin yok sayılamayacağının, CHP’nin kayyumlarla ilgili olarak Anayasa Mahkemesi’ne gideceğini belirtti.

(Sendika.Org)

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız