Güncel

Ahmet Kaya'ın şarkıları tiyatro sahnesine taşınıyor: Hep sonradan

Ahmet Kaya'nın eserlerinin ve yaşamından kesitlerin yer aldığı müzikli tiyatro oyunu 'Hep Sonradan' bu akşam, 26 Şubat ve 27 Şubat tarihlerinde sahnelenecek.

13 Şubat 2019 Saat: 16:58
Ahmet Kaya'ın şarkıları tiyatro sahnesine taşınıyor: Hep sonradan
Ahmet Kaya'ın şarkıları tiyatro sahnesine taşınıyor: Hep sonradan

 "Yüreğim ve beynim, yaşadığım sürece dünyanın her yanında acılar çeken halkların yanında olacak. Bunu yaparken sadece kendimden güç alacağım. Bunun bedeli beni yaşadığım topraklardan, ülkemden, halkımdan, işimden, ailemden, sevenlerimden koparmak bile olsa, ben ceketimi daima yağmurlara asacağım."

Bu sözler ömrü boyunca zulme başkaldıran bir sanatçıya, Ahmet Kaya’ya ait.

Yönetmenliğini Metin Göksel’in yaptığı, şarkılarını Kardeş Türküler’in seslendirdiği, Funda Alp, Didem Kaplan ve Cüneyt Yalaz’ın kaleminden çıkan “Hep Sonradan” müzikli tiyatro oyunu 9 Ocak’ta seyircisiyle buluşmuştu. Cüneyt Yalaz, Elit Andaç Çam, Ahmet Melih Yılmaz, Saim Güveloğlu, Ferya Soysal ve Banu Açıkdeniz’in üstün performans gösterdiğini oyun 13 Şubat (Bu akşam), 26 Şubat ve 27 Şubat tarihlerinde Sarıyer UNIQHALL’de sahnelenecek. 

"Herkesin Bir Ahmet Kaya'sı Var" başlığıyla 2 perde olarak sahnelenen "Hep Sonradan" müzikli tiyatro oyunu yaklaşık 120 dakika sürüyor.

AHMET KAYA'NIN HAYATI İLK KEZ SAHNEDE

Yalaz “ Ahmet Kaya ile ilgili ilk kez böyle bir proje yapılıyor. Ahmet Kaya'nın şarkıları sahneye ilk kez taşınıyor. Ahmet Kaya Türkiye'nin vicdanı, oyunun o vicdanı yeniden açığa çıkartmak gibi bir hedefi var. Hem yaptığı müzikle hem de toplumsal olaylar karşısında gösterdiği tavırla çok önemli bir sanatçı Ahmet Kaya, bir örnek figür aslında, onunla ilgili bir şey yapmak tabi ki çok heyecan verici, çok değerli." dedi.

OYUNUN YAZILIŞ VE SAHNELENME ÖYKÜSÜ

Yapımcılığını Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu (BGST) ve An Yapım'ın üstlendiği oyun hakkında açıklamalarda bulunan  Cüneyt Yalaz, canlandırdığı Salih karakterinin Ahmet Kaya'nın çocukluk arkadaşı olduğunu belirterek, "Salih Paris'te sürgün hayatı yaşayan biri. Çocukları yıllar sonra onu görmeye geliyorlar. Aynı zamanda bir korsakov hastası, yani hafızayla ilgili problemleri olan bir kişilik. Ahmet Kaya ile ilgili ilk kez böyle bir proje yapılıyor. Ahmet Kaya'nın şarkıları sahneye ilk kez taşınıyor. Ahmet Kaya Türkiye'nin vicdanı, oyunun o vicdanı yeniden açığa çıkartmak gibi bir hedefi var.Hem yaptığı müzikle hem de toplumsal olaylar karşısında gösterdiği tavırla çok önemli bir sanatçı Ahmet Kaya, bir örnek figür aslında, onunla ilgili bir şey yapmak tabi ki çok heyecan verici, çok değerli’dedi.

Yalaz  "Hep Sonradan"  oyununun yazılma ve sahnelenme sürecini şöyle anlatıyor “Aslında fikir Feza Soysal’dan çıktı. Fikir Feyza’nın kafasında 2016 yılında doğuyor ama ilk benimle paylaştı ve sanırım 2017’nin sonlarıydı. Kardeş Türküler’in en başından beri Ahmet Kaya’nın şarkılarını seslendirme fikri vardı. Sonra Didem Kaplan, Funda Alp ve benim bulunduğum bir yazım ekibi oluşturduk. İlk başta Ahmet Kaya’nın direkt hayatını anlatmanın biraz boyumuzu aşabileceğini ve çok da doğru olmayacağını düşündük. Hem Ahmet Kaya’nın hayatına dokunacak hem de Salih’in hikâyesinden Türkiye’deki ifade özgürlüğü ile ilgili bir oyun fikri gelişti. Biz çok farklı bir hikâye kurup, Ahmet Kaya’nın hayatıyla da paralellik taşıyan bir sürgün hikâyesi kurmaya karar verdik. Ve aynı zamanda Ahmet Kaya’nın çocukluk arkadaşı ve sürgünde arkadaşlık ettiği bir hayali Salih karakteri yarattık. Buradan başlayan süreç sonrasında ilerledi.”

HEP SONRADAN EKİBİ

Yazanlar: Funda Alp, Didem Kaplan, Cüneyt Yalaz

Supervizör: Onur Ünlü

Yöneten: Metin Göksel

Yapımcı: BGST Organizasyon ve AN Yapım

Reji Danışmanı: Sevilay Saral

Dramaturg: Beliz Güçbilmez

Oyuncular: Cüneyt Yalaz, Elit Andaç Çam, Ahmet Melih Yılmaz, Saim Güveloğlu, Ferya Soysal, Banu Açıkdeniz ve Kardeş Türküler

Dekor Tasarım: Naz Erayda

Işık Tasarım: Cem Yılmazer

Kostüm Tasarım: Funda Çebi

Ahmet Kaya şarkılarından uyarlayan ve söyleyen: Kardeş Türküler

Prodüksiyon Sorumlusu: Damla Pinçe

Reji Asistanları: İlker Ergün, Ümit Kargın

Ses Operatörü: Ozan Gedik

Afiş Tasarım: Zülfikar Soylu

Dijital Medya İçerik: Baran Tekay

Basın Danışmanı: Mert Temizkan

Oyun Fotoğrafları: Kenan Özcan

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız