Güncel

Akademisyen Serdar Başçetin'e beraat ve tahliye...

Bugün Antalya’da mahkemeye çıkarılan ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle tutuklu bulunan KHK ile ihraç edilen akademisyen Serdar Başçetin, beraat etti.

29 Mart 2018 Saat: 13:21
Akademisyen Serdar Başçetin'e beraat ve tahliye...
Akademisyen Serdar Başçetin'e beraat ve tahliye...

Bugün Antalya’da yapılan duruşmada, savcı "propaganda" suçundan beraati yönünde mütalaa verdi, "halkı kin ve nefrete teşvik" suçundan hüküm kurulmasını istedi, tutuklu kaldığı süre göz önünde bulundurularak tahliyesini talep etti.  Başçetin ve avukatının son beyanlarının ardından  karar arası verildi. Mahkeme, Akademisyen Başçetin’in beratine karar verdi.Mahkemeyi çok sayıda akdemisyen ve demokratik kitle örgütü temsilcisi de izledi.

Erzincan Üniversitesi’nde araştırma görevlisiyken Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen akademisyen Serdar Başçetin, sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek Antalya’da 13 Şubat’ta yapılan ev baskınlarında gözaltına alınmıştı. İfadesinin  ardından mahkemeye sevk edilenlerden Serdar Başçetin tutuklanmıştı. Serdar Başçetin, çatışmaların son bulması ve barış müzakerelerinin başlaması için Ocak 2016’da “Bu suça ortak olmayacağız” başlıklı bildiriye imza atan akademisyenlerden biriydi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız