Güncel

ALİKEV’in düşleri Afrika’da

ALİKEV, kendi umudunu bu defa Afrika ile birleştirdi.

26 Aralık 2017 Saat: 21:49
ALİKEV’in düşleri Afrika’da
ALİKEV’in düşleri Afrika’da

urulduğu günden bu yana, Gezi sürecinde yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz’ın yarım kalan düşlerini tamamlama noktasında çalışmalarını aralıksız sürdüren ALİKEV, kendi umudunu bu defa Afrika ile birleştirdi.

Okyanus kıyısında olmasına ve Afrika’nın en uzun nehirlerinden birine ev sahipliği yapmasına rağmen,özellikle Sahra Çölü’nden esen kuru Harmattan rüzgarlarının etkisi ile Kasım ve Mayıs ayları arasında ciddi kuraklık yaşayan Gambia’da temiz suya erişim hala önemli bir sorun. Bu konuda yapılan araştırmalar, dünyada her 10 kişiden birinin suya erişemediğini ortaya koyuyor. Milyonlarca insanın sağlıklı suya sahip olamadığı dünyamızda kitlesel hastalıklar ise giderek artıyor.
İşte bu noktada harekete geçen kurumlardan biri, Ali İsmail Korkmaz’ın anısına kurulan ve ‘yarım kalan’ düşleri tamamlama hedefinde ilerleyen ALİKEV oldu. Temiz su kaynaklarının bölgedeki insanlara ulaşması adına çok anlamlı bir projeyi hayata geçiren ALİKEV, Gambia’nın Sare Jiburu Köyü’nde bir su kuyusunu hayata geçirdi.
-

ORTAK PROJE-
Konuya ilişkin kısa bir açıklama yapan ve sosyal medya hesabından bu özel haberi takipçileri ile paylaşan, Ali İsmail Korkmaz’ın ağabeyi Av. Gürkan Korkmaz, “Afrika’da her yıl binlerce kişi temiz suya ulaşamadığı için hayatını kaybediyor. Bundan böyle, Gambiya’nın en ihmal edilmiş bölgesinde bulunan Sare Jiburu Köyü, ‘Ali İsmail Korkmaz Su Kuyusu’ ile hayat bulacak. ‘Sen de Gel’ Derneği ile birlikte yürüttüğümüz proje tamamlanmak üzere!” dedi.
-SEN DE GEL-
2012 yılında kurulan Sen De Gel Derneği, ulusal ve uluslararası alanda sınır tanımaksızın, sosyal ve ekonomik alanda nitelikli ve sürdürülebilir gelişimi sağlamak amacıyla projeler üreten, kar amacı gütmeyen bir topluluk. Verilen mesaj ise oldukça net…
“Biz, insana dokunarak, dünyada küçük de olsa bir değişim yaratabileceğimize inanan bir grup gönüllü, duyarlı insanız. Derneğimiz, bu amaca inanan herkesin üyeliğine ve katılımına açıktır. Sizin de aramıza katılmanızdan mutlu oluruz, onur duyarız.”  Kaynak: Tamer Yazar-Antakya Gazetesi)

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız