Güncel

Alınak'tan gözaltı mesajı: Ben onur kavgasındayım

İki gündür gözaltında olan yazar ve siyasetçi çocukluğumdan beri hep benim bir parçam oldu. Ben onur kavgasındayım. Benim gibi aydınların tutuklanması gerekiyor. Beni merak etmeyin" mesajı gönderdi.

15 Şubat 2020 Saat: 10:46
Alınak'tan gözaltı mesajı: Ben onur kavgasındayım
Alınak'tan gözaltı mesajı: Ben onur kavgasındayım

İki gündür gözaltında olan yazar ve siyasetçi Mahmut Alınak avukatı aracılığıyla, "Onur kavgası çocukluğumdan beri hep benim bir parçam oldu. Ben onur kavgasındayım. Benim gibi aydınların tutuklanması gerekiyor. Beni merak etmeyin" mesajı gönderdi. 

Önceki gün evine yapılan baskınla gözaltına alınan eski milletvekili, Yazar ve Siyasetçi Mahmut Alınak'ın gözaltı süresi pazartesi gününe kadar uzatılırken, dosyasına ise gizlilik kararı konulmuştu. Bugün kendisiyle görüşen avukatı aracılığıyla mesaj gönderen Alınak, "Onur kavgası çocukluğumdan beri hep benim bir parçam oldu. Ben onur kavgasındayım. Benim gibi aydınların tutuklanması gerekiyor. Beni merak etmeyin" diye belirtti. 
Aynı zamanda Alınak’ın oğlu olan Avukat Bişar Alınak, "Babamın sağlığı yerinde ve gayet moralli. Evimizde yapılan aramada 50'ye yakın polis, akrepler ve özel hareket timleri vardı. Sanki savaş operasyonu gibi bir uygulama yapıldı. Çağrılsa savcılığa gidecek olan bir kişiye bile bile yapılan bu uygulama kanundan doğan hakkın kötüye uygulanmasıdır. Zira gözaltı süresinin uzatılması da bu tezimizi doğrulayan bir durumdur. Bu sebeple gözaltına ilişkin itirazda bulunmadık. Yargının mengeneye alındığı günümüz hukuk sisteminde gözaltına yapacağımız itirazın beyhude olacağından eminiz. Kaldı ki talepte bulunmak bile hukuksuzluğu meşrulaştırmak anlamına gelecektir" dedi.  
10'UNCU KEZ GÖZALTINDA 
Daha önce 9 kez gözaltına alınarak tutuklanan ve hakkında onlarca kez dava açılan Alınak'ın kısa bir süre önce, Cizre Halk Meclisi Mehmet Tunç ve kardeşi Orhan Tunç’un yaşam hikayesini konu aldığı “Mehmet Tunç ve Bêkes” adlı kitabı yasaklanmış ardından İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi Alınak hakkında "Örgüt propagandası yapmak" ve "Türkiye Cumhuriyeti devletini alenen aşağılamak" iddiasıyla iddianame hazırlamıştı. İddianamede kitapta yer verilen tüm yazılar da suç sayılmıştı. 68 yaşında olan Alınak, "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla gözaltında tutuluyor. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız