Güncel

Altanlar davasında beraat ve tahliye kararı

Yargıtay tarafından bozulmasının ardından 26. Ağır Ceza Mahkemesi Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak’ın tahliyesine, Mehmet Altan’ın beraatine karar verdi.

5 Kasım 2019 Saat: 10:52
Altanlar davasında beraat ve tahliye kararı
Altanlar davasında beraat ve tahliye kararı

FETÖ'nün medya yapılanmasının "darbe çağrışımı" davasında haklarında verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının Yargıtay tarafından bozulmasının ardından 26. Ağır Ceza Mahkemesi Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak’ın tahliyesine, Mehmet Altan’ın beraatine karar verdi.

Yargıtay’ın Mehmet Altan, Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak haklarında verilmiş olan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezalarını bozmasının ardından bugün görülen duruşmada açıklanan karara göre, Ahmet Altan “örgüte üye olmamakla birlikte bilerek yardım” suçundan 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı ancak suçun niteliği ve tutuklulukta geçirdiği süre gözetilerek tahliyesine karar verildi.

Nazlı Ilıcak hakkında ise “örgüte üye olmamakla birlikte bilerek yardım” suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı ve yine suçun niteliği ve tutuklulukta geçirdiği süre gözetilerek adli kontrolle tahliye kararı verildi. Delil elde edilemediğinden dolayı Mehmet Altan’ın beraatine hükmedildi.

Tahliye kararı verilen Nazlı Ilıcak, Bakırköy Kadın Tutukevi'nden serbest bırakıldı.

Kendi yaşadıklarımızı şimdi Ahmet Altan üzerinden yaşıyorum

Mehmet Altan, tahliye kararının ardından Silivri Cezaevi önünde yaptığı açıklamada “İnsanların özgürlüklerine kavuşması son derece mutlu eden bir gelişme. Özellikle kardeşiniz, özgürlüğe bu kadar uzun süreden sonra kavuşuyorsa bu insanı mutlu eden bir gelişme. Ama bu cezanın düzeleceğini, hukukun yerini bulacağını adaletin tecelli edeceğini düşünüyorum. Çünkü düşünce suçu gelişmiş ülkede olamaz. Hukuk devletinde olamaz. Ben de buradan 2018 Haziran’ın da beni bırakmışlardı. Kendi yaşadıklarımızı şimdi Ahmet Altan üzerinden yaşıyorum” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız