Güncel

Ankara Katliamı Sergisi’nin ardından…

Fotoğraf sergisinde yaralı yerde yattığı fotoğraf karesinde kendini ayaklarından ve giysisinden tanıyınca neler hissetti düşünemiyorum, Ayşegül Duman'ın duygularına tanık olmak bile çok ağırdı.

21 Ekim 2019 Saat: 13:21
Ankara Katliamı Sergisi’nin ardından…
Ankara Katliamı Sergisi’nin ardından…

KERİM EREN


10 Ekim 2015’te IŞİD çetelerinin Ankara’daki Barış Mitingi’ne yönelik yaptığı katliamın üzerinden 4 yıl geçti. 103 kişinin hayatını kaybettiği, binlerce insanın da yaralandığı katliamda hayatını kaybedenler anısına Divriği Kültür Derneği’nde fotoğraf sergisi açıldı.

Sergide, Ankara Katliamı öncesi, sonrası, katliamın yıl dönümünde yapılan anmalar ve mahkemelerin yer aldığı fotoğraflar bulunuyor. Geçtiğimiz gün açılan sergide Red Fotoğraf adına konuşan fotoğrafçı Özcan Yaman, amaçlarının bellek oluşturmak olduğunu ve katliamın hafızalardan silinmemesi gerektiğini vurguladı.

Ankara Katliamı’ndan yaralı kurtulanlardan. Katliamda aldığı yaradan dolayı koltuk değneği ile yürümek zorunda kalan Duman, “Biz barış derken kendimizi bir savaşın içinde bulduk orada kanlı bir cehennem, kanlı bir savaş. Yer gök kırmızı kandı, simsiyah duman. O yanmış insan etinin kokusunu hala unutamam. İnsanlığa sığmayan her şey oradaydı ve biz onu yaşıyorduk.103 sıradan bir sayı değil. Bir can, hayaller, umutlar, yaşam, aileler. 103 bir sayıdan ibaret değil, bir dünya o 103 sayısı bizim için. Keşke o yaralandığımız alandan ya hep beraber çıksaydık ya hiçbirimiz çıkamasaydık.”

“SORUMLULARIN HESAP VERDİĞİ GÜNÜ GÖRMEK İÇİN AYAKTAYIZ”

İlk günden beri sürekli yüzleştiğini belirten Duman, “Bu fotoğraflar bizim öfkemizi, hıncımızı ve isyanımızı biliyor. Acımız, öfkemiz, hıncımız o ilk andaki gibi sıcacık ve taze. Eğer ayaktaysak, var görünüyorsak şayet asıl sorumluların hesap verdiği günü görmek içindir ve biz hesap soracağız. Asıl sorumlular yargılanana kadar bu davanın takipçisi olacağız” diye ifade ediyor.

Duman, ayrıca, Ankara Katliamı davası ile ilgili de şu bilgileri verdi:“36 sanık hakkında yürüyen bir ağır ceza dosyası vardı. Bunlardan 19’una çeşitli cezalar verilerek dosya kapandı. 19 kişiden geriye kalan 16 firari sanık var. Nasıl firari oldukları da bilinmiyor. Firari adlandırılması bile bizim için trajikomik ve ciddi bir ironi. Bu firari sanıkların yargılandığı ikinci bir dosya Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor. 21 Kasım’da ikinci dosyanın 3. oturumu görülecek. Herkesi davamızın takipçisi olmaya davet ediyoruz.”

AYŞEGÜL'ÜN DUYGULARINA TANIK OLMAK BİLE ÇOK AĞIRDI

Sergiye Tekirdağ'dan ziyarete gelen Ayşegül Duman Ankara Katliamından yaralı kurtulanlardan. Katliamda aldığı yaradan dolayı koltuk değneği ile yürümek zorunda kalmış.103 kişinin yaşamını yitirdiği 10 Ekim katliamının unutulmaması amacıyla gerçekleştirilen fotoğraf sergisinde yaralı yerde yattığı fotoğraf karesinde kendini ayaklarından ve giysisinden tanıyınca neler hissetti düşünemiyorum, Ayşegül'ün duygularına tanık olmak bile çok ağırdı.

Giden 103 can, yüzlerce yaralı...Bitmeyen acı, bitmeyen öfke...

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi ve iç mekan

Fotoğraf açıklaması yok.

Görüntünün olası içeriği: iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, iç mekan

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız