Güncel

Ankara katliamında hayatını kaybedenler Adana’da anıldı

DİSK, KESK, TMMOB, Adana Tabip Odası, HDP ve Emek Partisi'nin Adana'da oluşturduğu heyet Ankara Katliamında hayatını kaybedenleri andı.

9 Ekim 2016 Saat: 08:43
Ankara katliamında hayatını kaybedenler Adana’da anıldı
Ankara katliamında hayatını kaybedenler Adana’da anıldı

DİSK, KESK, TMMOB, Adana Tabip Odası, HDP ve Emek Partisi'nin Adana'da oluşturduğu heyet 10 Ekim Ankara katliamında hayatını kaybedenlerin ailelerini mezarlarını ziyaret ederek karanfiller bıraktı.

İki grup Adana'da toprağa verilen Şebnem Yurtman, Dilan Sarıkaya, Gökhan Gökbönü, Erhan Avcı, Hacı Mehmet Şah ve Fevzi Sert'in ailelerini ziyaret ederken bir grup da Adıyaman, Siirt ve Urfa'da toprağa verilen Yılmaz Elmascan, Rıdvan Akgül, Bilgen Parlak, Başak Sindar Çevik ve Yunus Delice'nin ailelerini ziyaret etti. Pazar günü gruplar Gülhan Elmascan'ın ailesini Karaman'da ziyaret edecek. 

Heyet ilk olarak Dilan Sarıkaya'nın evini ziyaret etti. Burada konuşan Dilan Sarıkaya'nın babası İzzet Sarıkaya  Bugün yaşananlardan o gün barış istemenin ne kadar değerli olduğunun görülebildiğini belirterek "inadına barış demeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Dilan Sarıkaya Kabasakal mezarlığında çiçekler ve kuş evleri ile çevrili anıtta anıldı. Adana Tabip Odası adına konuşan Dr. İsmail Bulca 7 Haziran'dan sonra gelen savaşı gördükleri için barış mitingi kararı aldıklarını belirterek "Barış ve demokrasi mücadelemizde yaşayacaklar. Emek özgürleşene, barış ve demokrasi gelene kadar bize bıraktığınız bayrak yere düşmeyecek" dedi. 

Şebnem Yurtman da Karaisalı Bucak köyünde yattığı zeytinlikteki anıta anıldı. Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Ahmet Karagöz, geçen yıl barışa ses vermek ve emeğin en yüce değer olduğunu söylemek için büyük coşkuyla yola çıktıklarını belirterek katliamın siyasi sorumluluğunu iktidardan soracaklarını dile getirdi. Karagöz,  Şebnem'in anıtı önünde dikili zeytin ağacı ile birlikte barışın da yeşermesi için mücadele edeceklerini söyledi.

Fevzi Sert’in mezarı başında konuşan BTS Adana Şube Başkanı Tonguç Özkan, uzun yıllardan beri Fevzi Sert’i tanıdığını, her zaman emek demokrasi ve özgürlüğü savunan, kişilik ve politik olarak her zaman sözünün arkasında durduğunu ve mücadele ettiğini dile getirdi. 10 Ekim katliamında hayatını kaybedenlerin anılarını yaşatmanın gerekliliği ve emek, demokrasi, özgürlük, mücadelesini daha da büyütmenin önemine değinen Özkan, barışı tesis edinceye kadar mücadele edeceklerini söyledi. 

Fevzi Sert’in ağabeyi Sadettin Sert de mezarı başındaki anmada kardeşinin mücadelesini selamlayarak yad ettiğini ifade etti. “Bu ülkede zalimler ve zulümleri eksik olmayacaksa biz de bunun inatla karşısında olacağız.” diyen Sert, zor günlerden geçildiğini, bundan sonra mücadelenin geride kalanlara düştüğünü belirtti.

Emek Gençliği üyesi Gökhan Gökbönü’ nün mezarı başsında onu anmak için gelenler adına Emek Partisi Adana İl Örgütü Başkanı Av. Sevil Aracı konuşma yaptı. Zaman geçse de acıların küllenmediğini söyleyen Aracı, gar önünde hayatını kaybeden her arkadaşlarının barışa gönül vermiş olduklarının altını çizdi. “Tüm dünyada ve Türkiye’de barış olsun insanlar eşit olsun ve özgür bir biçimde yaşasın istiyorlardı. Bizler de ancak onların bu ideallerini yerine getirirsek onları yaşatabiliriz” diyen Aracı, hayatını kaybedenleri mücadeleleri ile anacaklarını belirtti. Gökhan’ın Denizlere hayran olduğu için annesine ‘Keşke benim adım Deniz olsaydı’ dediğini söyleyen Aracı, ‘Gökhan da artık bir Deniz’dir bizim için, mücadelesinde yanında olacak arkadaşları onu da unutmayacak’ ifadelerini kullandı. 

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız