Güncel

Ankara Üniversitesi öğrencilerinden basın açıklaması: “Üniversite biat etmez!”

Dil Tarih Coğrafya Fakültesi’nde bir çok öğrencinin yaşadığı soruşturmalar, uzaklaştırma cezaları ve kredi/burs kesilmesi gündemiyle Ankara Üniversitesi Öğrencileri Mülkiyeliler Birliği’nde basın toplantısı gerçekleştirdi.

22 Şubat 2020 Saat: 00:33
Ankara Üniversitesi öğrencilerinden basın açıklaması: “Üniversite biat etmez!”
Ankara Üniversitesi öğrencilerinden basın açıklaması: “Üniversite biat etmez!”

Dil Tarih Coğrafya Fakültesi’nde (DTCF) bir çok öğrencinin yaşadığı soruşturmalar, uzaklaştırma cezaları ve kredi/burs kesilmesi gündemiyle Ankara Üniversitesi Öğrencileri Mülkiyeliler Birliği’nde basın toplantısı gerçekleştirdi.

“Üniversite biat etmez” şiarıyla yapılan açıklamada, öğrencilerin karşılaştığı soruşturma ve uzaklaştırma cezalarının yanı sıra; Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nde Ç.B.’ye yönelik cinsel saldırıda bulunan Prof. Dr. Hasan Bilgili’nin emekli olmasına da değinildi.

“Basına ve Kamuoyuna

Erkan İbiş’in rektör olarak atandığı ilk günden beri iktidarın okuldaki gölgesi olduğu Ankara Üniversitesi’nde öğrencilere yönelik baskılar, soruşturmalar, gözaltılar, ÖGB tacizleri, faşist çetelerin saldırıları artarak devam etmektedir. Bunun en son örneği Şili’de başlayan ve tüm dünyada erkek egemen sisteme karşı kadınların öfkesi ve isyanını; sokaklara, kampüslere taşıyan Las Tesis dans eylemine yönelik gerçekleştirilen polis şiddetidir. Yine okulumuzun Veteriner Fakültesi’nde sözde profesör Hasan Bilgili, kendi özel kliniginde çalışan veteriner hekime cinsel şiddet uygulamış, bu cinsel şiddet örtbas edilmeye çalışılmış ve Hasan Bilgili’nin en kötü ihtimalle okuldan uzaklaştırılması beklenirken, ödül verilir gibi gizlice emekli edilmiştir. Tüm bu olaylar da okul yönetiminin kadın düşmanı karakterini ortaya koymaktadır.

“Faşist çeteler ve dekanlık arasındaki iş birliği gün gibi ortadadır”

19 Kasım günü Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde düzenlenecek olan “Türkiye’nin Modernleşme Süreci ve Mekteb-i Mülkiye” sempozyumuna katılmak isteyen öğrenciler OGB’nin coplu saldırısına uğramış, bu saldırı sonrasında da faşist çeteler ve ÖGB iş birliğiyle öğrencilere yonelik art arda saldırılar düzenlenmiştir. Bu saldırılardan sonra okuldan toplu bir şekilde çıkmak isteyen öğrenciler polis tarafından engellenmiştir. Okul yönetimi öğrencilere karşı faşist çeteler, ÖGB ve polisle ortaklaşa hareket ederek öğrencileri sindirmeye çalışmaktadır.
Aynı şekilde Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nde de faşist çeteler, orta bahçedeki öğrencilere saldırmaya çalışarak sürekli bir provokasyon yaratma çabası içindedir. Öğrencilere saldıran çeteler herhangi bir ceza almazken saldırıya maruz kalan öğrenciler sürekli soruşturmalar ve buna bağlı olarak cezalarla karşı karşıya bırakılmaktadır. Bu da DTCF Dekanlığı’nın ve OGB’nin bu saldırıları teşvik ettiğinin çok açık bir göstergesidir.
Yine Cebeci Kampüsü’nde kadın öğrencilerin ataerkiye, kadın cinayetlerine, tacize ve tecavüze dur demek için gerçekleştirdikleri Las Tesis dans eylemine polis saldırısı gerçekleşmiştir. Dans eyleminden bir gün önce ise kadınlar, kendilerine Türkiye Gençlik Birliği diyen faşist çete tarafından hedef gösterilmiştir. Aynı şekilde gün içinde Dil ve TarihCoğrafya Fakültesi öğrencilerini sosyal medya üzerinden tehdit eden bu çeteler okulda arkadaşlarımıza saldırmıştır. Bu çetelere hiçbir yaptırım uygulanmazken, arkadaşlarımız bir döneme varan uzaklaştırma cezalarıyla karşı karşıya kalmıştır. Bu saldırılar sonucunda arkadaslarımız soruşturma terörüne uğramis, ayrıca KYK’dan aldıkları öğrenci kredi ve bursları kesilmiştir. Burada da yine faşist çeteler ve dekanlık arasındaki iş birliği gün gibi ortadadır. 

Ankara Üniversitesi öğrencileri Eylül ayında başlayan Güz Akademik Dönemi içerisinde tüm bu saldırılarla sindirilmek istenmiştir. Bu saldırılar yetmezmiş gibi, sonrasında mağdur olan öğrencilere açılan soruşturmalarla 18 DTCF, 12 SBF’li, 3 İLEFi 4Hukuk fakültesinden olmak üzere toplam 37 kişiye soruşturma açılmıştır. Açılan soruşturmalar neticesine 1 haftayla, 1 ay/dönem arası değişen uzaklaştırma cezaları verilmiştir. arkadaşımızın kredi ve bursları kesilmiş, 1 arkadaşımız KYK yurtlarından atılmıştır.
iktidar, YÖK, Ankara Üniversitesi Rektörlüğü, polis, OGB, faşist çeteler el birliğiyle öğrencilere saldırmaktadır. Bu saldırılar, öğrencilerin eğitim hakkı bir yana sosyal ve ekonomik haklarının gasp edilmesine kadar varmıştır. Geçtiğimiz aylarda Istanbul Üniversitesi öğrencisi Sibel Ünli yaşamına son vermiştir. Daha bir hafta önce yine Istanbul Üniversitesi öğrencisi Hakan Taşdemir iş bulamadığı ve borçlarını ödeyemediği için intihar etmiştir. Öğrencilerin burslarını keserek, yurttan atarak öğrencileri açlığa ve yoksulluğa mahkum edenlerle bu intiharlara neden olanlar ve tüm bu cezaları verenler aynı kişilerdir.

BİAT ETMİYORUZ!”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız