Güncel

Antalya’da üniversiteliler eylemde: “Barınma, eğitim hakkından bağımsız olamaz”

Akdeniz Üniversitesi Öğrenci Kolektifi, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) müdürlüğü önünde yurt talepleri için açıklama yaparak barınma hakkının, eğitim hakkından bağımsız olamayacağı belirtti.

5 Eylül 2016 Saat: 17:06
Antalya’da üniversiteliler eylemde: “Barınma, eğitim hakkından bağımsız olamaz”
Antalya’da üniversiteliler eylemde: “Barınma, eğitim hakkından bağımsız olamaz”

Akdeniz Üniversitesi Öğrenci Kolektifi, üniversite içinde bulunan KYK müdürlüğü önünde yurt talepleri için basın açıklaması yaptı. Açıklamada “Özel yurtlar kamulaştırılsın”, “Üniversitelerde ve yurtlarda yapılan baskılar son bulsun” sloganları atıldı.

Açıklamayı okuyan Gözde Ayna, devlet yurtlarının yetersiz kalması sonucu sıkıntılarını dile getirerek, ” Bizler yıllarca cemaat yurtlarına mecbur bırakılan, kalmak istemeyince kızlı-erkekli kalıyorlar diyerek hedef gösterilen üniversitelileriz” dedi.

“Barınma bizde bir hak olmaktan çok sorun haline gelmiştir” diyen Gözde Ayna, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Cemaat yurtlarının TÜRGEV gibi kurumlara devredilmesinin çözüm olmadığını dile getirdi.

Barınma hakkının, eğitim hakkından bağımsız olamayacağının altını çizen Gözde Ayna şunları söyledi:

2011 yılından bu yana ülkedeki üniversiteli sayısının 2 milyondan fazla artış göstermişken, yurtların sayısı 150 bin olarak kalmıştır. Sadece bu veriler bile devlet yurtlarının ne kadar yetersiz olduğunu gözler önüne sermektedir. 

Üniversiteli öğrencilerin sorunları iktidar, YÖK ve KYK tarafından görmezden geliniyor. Bizler öğrenci kolektifleri olarak bu durumu kabul etmiyoruz ve üniversitelilerin talepleri vardır diyoruz.

(Kaynak: Sendika.org)

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız