Yaşam

Antep'te Nakpils'da 2000 işçi ek zam için üretimi durdurdu

Antep’te Has Çuval işçilerinin ek zam talebiyle başlattığı direniş diğer fabrikalara da yayıldı.

19 Şubat 2016 Saat: 23:48
Antep'te Nakpils'da 2000 işçi ek zam için üretimi durdurdu
Antep'te Nakpils'da 2000 işçi ek zam için üretimi durdurdu

Gaziantep’in önemli fabrikalarından biri olan  Nakpilsa’da çalışan binin üzerinde işçi, insanca yaşanacak ücret ve çalışma talebiyle üretimi durdurdu. Patronun işten atma tehditlerine boyun eğmeyen işçiler, talepleri kabul edilene kadar direnişi sürdürmekte kararlı olduklarını açıkladılar.

BİNİN ÜZERİNDE İŞÇİ VAR

Petro kimya sektörüne bağlı olan ve araç brandası üreten Nakpilsa branda üretiyor. 3 vardiya halinde çalışan fabrikada toplam 1050, 200 civarı da idari personel çalışıyor. Asgari ücret zammı sonrası Şubat ayında alacakları zamlı ücreti bekleyen işçiler, önceki gün gördükleri bordrolarla hayal kırıklığına uğradı.

25 KURUŞ ZAM

Fabrikanın yaptığı ücret düzenlemesine göre 1300 liranın altında kalan ücretler 1300 liraya çıkarıldı, diğer işçilere ise günlük 25 kuruş ile 2 lira arasında değişen miktarlarda artış yapıldı. 25 kuruşluk zammın kendileriyle dalga geçmek olduğunu söyleyen işçiler dün gece vardiyası çıkışında iş durdurdu.  Has Çuval işçilerinin ek zam için direnişinin  kazanımla sonuçlanmasını örnek alan üç vardiyanın işçileri anlaşarak başladığı eyleme ve yapılan komik artışların kamuoyuna açıklanmasına tepki gösteren müdürler “Bizi rezil ettiniz” dedi.

İŞÇİLER NE İSTİYOR

Haftalık  izinlerinin olmadığını,  elden ödenen fazla mesai ücretlerinden yapılan kesinti nedeniyle ayda iki gün bedavaya çalıştırıldıklarını, 8 saat çalışmak ve komik zamların geri çekilerek tatmin edecek bir zam yapılmasını istediklerini dile getiren işçiler  hakları verilene kadar işbaşı yapmamakta kararlı olduklarını duyurdular.

DİRENİŞ ANA FABRİKAYA DA SIÇRADI

Nakpilsa'da başlayan direniş, ana fabrika olan NAKSAN Plastik'e de sıçradı. B Vardiyası içeri girmedi, içeride çalışır durumda olan A vardiyasının çıkışta direnişe katılacağı haberi geldi, gece girecek olan C vardiyasının da direnişe katılması bekleniyor. Bu durumda iki fabrikada direnişe geçen işçi sayısı 2 bini buluyor.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız