Güncel

ARDAFED Ardahan’ı özellikleriyle tüm ülkeye tanıttı

Türkiye’nin Kafkaslara açılan kapısı konumunda ki 75 plakalı kenti Ardahan İstanbul’da dev bir organize ile tanıtıldı.

27 Kasım 2017 Saat: 22:53
ARDAFED Ardahan’ı özellikleriyle tüm ülkeye tanıttı
ARDAFED Ardahan’ı özellikleriyle tüm ülkeye tanıttı

Ardahan Dernekler Federasyonunun organize ettiği Ardahan’ı Tanıtma Günlerine 4 içinde 1,5 Milyon insan katılarak Ardahan’ı daha yakında tanıdı.

Ülkenin kırmızı et deposu konumunda ki kenti tanıtmak, Kafkas arısının ürettiği balı tattırmak, güzelim yaylalarında elde edilen sütle yapılan kaşarı yedirmek ve en önemlisi Ardahanlı yazarları, aydınları kültürel alanda buluşturmak için mücadele eden ve bir ilke imza atan Ardahan Dernekler Federasyonunun organize ettiği etkinliğe birçok siyasetçi, üst düzey bürokratın yanı sıra Ardahan’ı tanımak için İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait etkinlik alanına gelen yaklaşık bir buçuk milyon insan katıldı.

ARDAHAN DERNEKLER FEDERASYONUNDAN AÇIK TEŞEKKÜR

Gazeteci Fakir Yılmaz’ın Başkanlığını yaptığı, Efkan Demir’in Başkan Vekilliğinin yaptığı, aynı zaman da Ardahan Dernekler Federasyonu Başkanlığını da yapan Cem Aynalı’nın Genel Sekreterliğini üstlendiği, Name Yılmaz Fidan, Yener Bayrakçı, Özcan Diğmeci, Erdinç Koçak, Alpay Kaya, Şemsettin Şenel, Hafız Öztürk, Erdal Özdemir, Murat Şenel, Erdal Karasansar, Murat Özer, Güven Yılmaz, Aytekin Akpınar ve Erkan Sarıkaya’nın Başkan Yardımcılıklarını yaptığı Ardahan Dernekler Federasyonu 4 gün boyunca süren ve 1,5 Milyon insanın ziyaret ederek katıldığı Ardahan’ı Tanıtım Günlerinin biti ardından yazılı bir açıklama yaptı.

Tanıtım Günleri sonrası yapılan açık teşekkür şöyle;

"23-26 Kasım 2017 tarihlerinde, İstanbul Maltepe etkinlik alanında ilkini düzenlediğimiz ve 4 gün süren, ‘Ardahan’ı Tanıtıma Günleri’ etkinliğimiz başarı ile tamamlanmıştır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ardahan Valiliğinin oluruyla 30 bin m2 alanda 800 m2’lik 4 dev çadırda düzenlenen gerçekleşen etkinliğimizin açılışını gerçekleştiren başta; 

Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez, Ardahan AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Sayın Orhan Atalay ve aynı zaman da CHP Genel Başkan Yardımcısı, Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, Ardahanlı Ak Parti İstanbul Milletvekilleri Tülay Kaynarca, Gürsel Tekin, Barış Yarkadaş, Akif Hamzaçebi, Ardahan eski Milletvekili Ensar Öğüt, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlut Uysal ve çalışanlarına, Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, Çıldır Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizoğlu, Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Sancaktepe Belediye Meclisi Başkan Vekili Turgay Akpınar, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Uygur Çakmak, Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan, 39 İlçesi bulunan İstanbul’un 21 Belediye Başkanı, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze, Darıca, Dilovası, Çayırova, FOX TV Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk ve Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, İstanbul Büyükşehir çalışanı Murat Şimdi’ye başta olmak üzere, Milletvekillerimize, Valilerimize, Ardahan ve İstanbul İlçe Belediye Başkanlarımıza, Yüksek Yargı Organlarımızın değerli üyelerine, Ardahan ve İstanbul’da ki Belediye Meclis Üyeleri, Ankara, Bursa, İzmir, Düzce ve diğer illerimizden katılım sağlayan protokol mensuplarına ve tüm misafirlerimize Ardahan Dernekler Federasyonu (ARDAFED) ve Ardahan halkı adına teşekkür ederiz.

Dört gün boyunca Yaklaşık 1.5 Milyon misafirimizin ziyaret ettiği etkinliğimizde ARDAHAN ; doğası, turizmi, sanayisi, tarihi ve kültürel değerleri yanı sıra yemek kültürü et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri olan üretim meteryallerimizile ziyaretçilere tanıtılmıştır. Kısacası ilimizi öne çıkartan bütün değerler ve güzellikler yansıtılmaya çalışılmış, Ardahan’ımızın her alanda en güzel şekilde anlatılması ve tanıtılması amaçlanmıştır. Tanıtım Günlerinde Ardahan’a ait olmayan ve Ardahan’da üretilmeyen hiçbir ürün ve değere yer verilmemiştir. Ardahan Tanıtım Günlerinin başarıyla gerçekleştirilmesinde özveriyle çalışan ve her türlü katkıyı sağlayan Ardahan Valiliğine, Ardahan Belediyesine, Ardahan Üniversitesine, İl Özel İdaresine, Ardahan İlçe Belediyelerine, Ardahan Ticaret ve Sanayi Odasına, Ardahan Damızlık ve Sığır Yetiştiriciler Birliğine, Ardahan Esnaf ve Sanatkârlar Odası’na, Ardahan Kent Konseyi ‘ne, Damal Dernekler Federasyonu’na, Hoçvan Dernekler Federasyonu’na, Ardahan Serhat Ardahan Dernekler Federasyonuna, Ardahan Arıcılık Birliğine, Ankara, Ardahan, Hanak, Damal, Posof, Çıldır, Göle İl ilçe ve köy derneklerine, etkinliğimize stantlarıyla katılan Ardahan’ın değerli 33 yazar, ressamlar, heykel traş kendirli ve eserleri, sanayici ve esnaflarına, etkinliğin organizasyonunda görev alan tüm çalışma arkadaşlarımıza ve organizasyon firması görevlilerine, etkinliğin kamuoyuna duyurulmasını sağlayan basın mensuplarına ve Ardahan’ı Tanıtım Günleri’ne yoğun ilgi gösteren Ardahanlılara teşekkür ederiz. 

Ardahan Tanıtım Günleri ilimizin ekonomik ve sosyal gelişimine ivme kazandıracak önemli bir adım olmuştur. Bundan sonra da hedefimiz, Valiliğimiz, milletvekillerimiz, yerel yönetimlerimiz, üniversitemiz, kamu kuruluşları, sivil toplum örgütleri, özel sektör kuruluşları ve basınımızla birlikte işbirliği ve eş güdüm içinde Ardahan’ımızın her alanda sahip olduğu potansiyeli harekete geçirmek ve ilimizi her alanda daha da ileriye taşımaktır."

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız