Çevre

Artvin'de abluka

Artvin Cerattepe'deki maden inşaatına karşı başlatılan direnişin beşinci gününde kent abluka altına alındı.

21 Şubat 2016 Saat: 00:30
Artvin'de abluka
Artvin'de abluka

Türkiye'nin dört bir yanından gelen otobüsler kente sokulmadı, 'madene hayır' diyenlere 690 metredeki Cankurtaran Geçidi'nde müdahale edildi. Kent merkezindeki eyleme ise binlerce kişi katıldı. İstanbul Taksim'de de binlerce insan Artvin'e destek amaçlı eylem yaptı.

Cerattepe direnişinin beşinci gününde Artvin abluka altına alındı. 'Madene hayır' mitingi için Türkiye'nin dört bir yanından yola çıkan vatandaşlar şehre sokulmadı.

Artvin'e giden Cankurtaran Geçidi'nde durdurulan vatandaşlara, biber gazı ve copla müdahale edildi.  İstanbul'da da Cerattepe'ye destek eylemi yapıldı. Binlerce insan Taksim'de horon tepti.

Müdahale sırasında düşerek başını taşa çarpan Dilaver Kabasakal isimli bir kişi yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Yaralı vatandaşla birlikte hastaneye giden CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, burada yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanı Efkan Ala ile görüşmesini aktararak, Ala'nın "Yapacağım bir şey yok. Böyle bir talimat verdik" dediğini söyledi.

Nazlıaka, "2.5 saat boyunca kar ve tipi altında bekledik. Soğuk havada çaresizce bekleyenleri yalnız bırakamadım. Bana, ‘Siz geçebilirsiniz’ dediler ama ben onları yalnız bırakmadım. Maalesef bir müdahale oldu. Yolu kapatmak haksız ve hukuksuz bir uygulamaydı" şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız