Güncel

"Asgari ücret net 2 bin 800 lira olmalı"

İzmir'de 10 milyona yakın işçinin asgari ücrete yakın veya altında çalıştığı belirten yurttaşlar, asgari ücretin net 2 bin 800 liraya çıkartılması için basın açıklaması yaptı.

13 Aralık 2018 Saat: 01:07
"Asgari ücret net 2 bin 800 lira olmalı"
"Asgari ücret net 2 bin 800 lira olmalı"

KESK İzmir Şubeler Platformu ve DİSK Genel-İş Sendikası 7 Nolu Şube'nin çağrısı ile, Bornova Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan basın açıklamasına çok sayıda işçi ve kamu emekçisi de katıldı.

Bornova Cumhuriyet Meydanı'nında yapılan basın açıklamasında, asgari ücretin geçim ücreti olabilmesi için net 2.800 TL olması gerektiği belirtildikten sonra, kriz koşullarında asgari ücretin geçim koşullarına uygun artmasının, hem işçiler hem de ülke için yararlı olacağı belirtildi. Açıklamada,asgari ücret hesabında uluslararası standartlara uyulması ve işçinin ailesinin de dikkate alınması istendi.

Asgari ücret tespitine ilişkin 131 sayılı ILO sözleşmesinin onaylanması ve Avrupa Sosyal Şartı'na asgari ücret ile ilgili konan çekincenin kaldırılması istenen açıklamada, asgari ücretin tespitinde bütün işçi konfederasyonlarının katılımının sağlanması gerektiği de ifade edildi.

Açıklamada, işçi ve memurlar için tek asgari ücretin saptanması, geçim koşulları ve milli gelir artışının dikkate alınması ve asgari ücretin yıllık olarak hesaplanarak tümüyle vergi dışı bırakılması istendi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız