Güncel

Asil Çelik'te bugün başlayacak olan grev yasaklandı

Bursa'da bine yakın işçinin çalıştığı Asil Çelik’te bugün başlayacağı duyurulan grev, Bakanlar Kurulu kararıyla yasaklandı.

18 Ocak 2017 Saat: 09:17
Asil Çelik'te bugün başlayacak olan grev yasaklandı
Asil Çelik'te bugün başlayacak olan grev yasaklandı

Bursa’da faaliyet gösteren Asil Çelik fabrikasında bugün başlayacağı duyurulan grev Bakanlar Kurulu kararı ile yasaklandı.

Asil Çelik firması yönetimi ile Birleşik Metal-İş Sendikası arasında süren toplusözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine, sendika 18 Ocak’ta greve gitme kararı almıştı.

Grev kararı şirket yönetimi tarafından KAP’a bildirilmiş ve KAP’a gönderilen yazıda şöyle denilmişti: “Şirketimiz ile Birleşik Metal-İş Sendikası arasında yürütülmekte olan toplu iş sözleşmesi sürecinde Birleşik Metal-İş Sendikasının grev kararı alarak 16 Aralık 2016 tarihinde işyerlerimizde ilan ettiği, 16.12.2016 tarihli Özel Durum Açıklaması ile kamuoyunun bilgisine sunulmuştur. Birleşik Metal İş Sendikası, 30.12.0216 tarih ve 375 sayılı kararı ile işyerlerimizde 18 Ocak 2017 tarihi itibariyle grev kararının uygulamaya konulacağını ilan etmiştir. Yasal süreç devam etmektedir.”

Birleşik Metal-İşHükümet Gece yarısı da olsa çalışıyor, çalışanlara nefes bile aldırmıyor. Asıl Çelik fabrikasında bu gün çıkacağımız grev Bakanlar Kurulu kararı ile yasaklanmıştır.
Otomatik alternatif metin yok.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız