Güncel

Avrupalı avukatlık örgütleri: Yargı baskı altında

Avrupalı avukatlık örgütleri, 24 Ocak Tehlikedeki Avukatlar Günü’nü bu yıl Türkiye’deki avukatlara ithaf etti

22 Ocak 2019 Saat: 11:46
Avrupalı avukatlık örgütleri: Yargı baskı altında
Avrupalı avukatlık örgütleri: Yargı baskı altında

Avrupa Demokrat Avukatlar Birliği (AED), Dünyada İnsan Hakları ve Demokrasi İçin Avrupalı Avukatlar Birliği (ELDH) ile Avrupa Barosu İnsan Hakları Enstitüsü (İDHAE), bu yılki 24 Ocak Tehlikedeki Avukatlar Günü’nü Türkiye’deki avukatlara ithaf etti. ELDH’nin “Tehlikedeki Avukatlar 2019” başlıklı 20 sayfalık raporu da Türk ve Kürt avukatlara ithaf edildi ve başlangıcında, öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi anıldı. Bianet’ten Ayça Söylemez’in haberine göre, ELDH’nin konuyla ilgili raporunda tutuklanan veya yargılanan avukatlara yer verildi.

Raporda şu değerlendirme yer aldı: “Türkiye devleti sistematik olarak Birleşmiş Milletler Avukatların Rolüne İlişkin Temel İlkeler Bildirgesi’ni ihlal ediyor. Bu ihlalin, savunma hakkına da direkt olarak etkisi oluyor.”

2012’DE DE İTHAF EDİLMİŞTİ

İnsan Hakları Derneği’nin (İHD) Avukatların Üzerindeki Yargı Baskısı raporuna göre, hak savunucusu avukatların 78 ayrı dava ve soruşturmaya maruz kaldığı bilgisine de raporda yer verildi. Bu yılki raporda da yargı baskısı altındaki şu avukatlar anlatıldı: Ahmet Mandacı, Akın Atalay, Bülent Utku, Mustafa Kemal Güngör, Aycan Çiçek, Aytaç Ünsal, Behiç Aşçı, Buket Yılmaz, Can Tombil, Engin Gökoğlu, Eren Keskin, Halil İbrahim Vargün, Naim Feyzullah Eminoğlu, Selçuk Kozağaçlı. 2012’de de Tehlike Altındaki Avukatlar Günü, Türkiye’ye ithaf edilmişti.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız