Güncel

Avukatlardan gözaltıları kınama

Pazar günü Kartal Meydanı’nda Adalet Yürüyüşü yapmak isteyen müvekkilleri ile birlikte gözaltına alınan avukatlar, bugün ÇHD’de bir basın toplantısı düzenleyerek gözaltıları kınadılar.

21 Mayıs 2019 Saat: 12:15
Avukatlardan gözaltıları kınama
Avukatlardan gözaltıları kınama

NECDET ÖZSAYGIN- Cezaevleri ile ilgili  Dayanışma Derneği üyesi olan Müvekkillerinin yapacağı adalet yürüyüşüne katılmak üzere 19 mayıs 2019 Pazar günü Kartal Meydanı’nda adalet yürüyüşü  yapmak isteyen ). Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği  (TAYAD) üyesi tutuklu yakınları polis müdahalesi sonucu gözaltına alınmış ve daha sonra serbest bırakılmıştı. Açıklama bir araya gelen tutuklu yakınlarının açıklamasına Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi avukatlar Didem Baydar Ünsal, Ezgi Çakır ve Görkem Ağdede de eşlik etmişti. Basın açıklamasının ardından avukatlarda müvekkilleriyle birlikte kolluk tarafından gözaltına alınmışlardı.

Serbest bırakılan avukatlar müvekkilleriyle birlikte Çağdaş Hukukçular Derneği’nde basın toplantısı düzenlediler.

Avukat Didem Baydar Ünsal, “ben ve Meslektaşlarımız gözaltı süresince kolluk tarafından işkence ve tacize uğradık.Savunmaya yönelik saldırılar her geçen gün pervasızlaşarak devam etmektedir.Gözaltı süresince yaşanılan hak ihlalleri,yasadışı.Hukuka aykırı şekilde gözaltına alındık.Onlar bizim avukat olduğumuzu biliyorlar.Haklarımızı da bildiğimizi biliyorlar.Buna rağmen uygulamada hukuku çiğneyerek bunu yapıyorlar.Ters kelepçe işkencesi ve yerlerde sürükleyerek gözaltı yaptılar.Adalet talebimizle yürüyüşe çıkıyorduk.Biz işkencenin önlenmesi için mücadele ediyoruz.Saldırılar,mesleğimize yönelik ve bizi etkisizleştirmeye,mesleğimizi yapma biçimimize yönelik.Bizler işkenceyi teşhir ediyoruz.Bunlar,mesleki faaliyetlerimizi önlemeye yönelik saldırılar olarak değerlendiriyoruz.”dedi.

Görkem Ağdede  ise, “ben orada avukat olarak bulunuyordum. Elimde kamera ile gözaltı esnasında yapılanları tespite çalışıyordum. Ben arkalarından giderken beni de o esnada gözaltı yaptılar. Ters kelepçe uygulamasını bana da  yaptılar.”diye konuştu.

Avukat Ezgi Çakır da “Karakola getirildikten sonra diğerleri aşağı indirildi. Ben bir başıma bırakıldım.O esnada gelen beş,altı kişi üst araması ve ters kelepçe yapmak için üzerime çullandı.Kafamı duvara dayadılar.Alnımda ki şişlik ve yüzümde ki kızarıklık ondan oluştu.Üst aramasında Fiziki işkenceye maruz kaldım.Kolumda ve bacağımda oluşan morluklar bundan dolayı oldu.Doktora gittiğimiz de kapı zorlanarak açıldı. Mahremiyete dikkat etmeyen yoz bir kültürleri var  bunların. Doktor kendisi kapıyı kapatmak zorunda bırakıldı. Bunlar adli tıp raporlarına geçti.Tekrar karakola getirildiğimiz de ters kelepçe işkencesi devam etti.” açıklamada bulundu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız