Güncel

Ayla Akat Ata ve Fırat Anlı tutuklandı

Diyarbakır'da haklarında yürütülen soruşturma kapsamında Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, tutuklama istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

30 Ekim 2016 Saat: 23:19
Ayla Akat Ata ve Fırat Anlı tutuklandı
Ayla Akat Ata ve Fırat Anlı tutuklandı

Diyarbakır'da haklarında yürütülen soruşturma kapsamında 5 gün önce gözaltına alınan ve dün ilk kez avukatları ile görüştürülen Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, tutuklama istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Fırat Anlı ve KJA Dönem Sözcüsü Ayla Akat Ata sevk edildiği mahkemece "örgüt üyeliği" iddiasıyla tutuklandı.

DBP Genel Merkezi'nin Twitter'da paylaştığı tweet'le, Kışanak'ın tutuklandığı ile alakalı haberlerin yanlış olduğu ve Kışanak'ın duruşması hala sürdüğü bilgisi verildi.

BDP'nin Batman eski Milletvekili Ayla Akat Ata tutuklandı

Diyarbakır büyükşehir Belediyesi eş başkanlarının gözaltına alınmasından sonra belediyenin önündeki protesto gösterisinde gözaltına alınan, BDP'nin Batman eski Milletvekili Ayla Akat Ata da çıkarıldığı savcılıkta sorgusundan sonra tutuklaması istemiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Avukat Mehmet Emin Aktar, müvekilleri Kışanak ve Anlı'nın kendi istekleri doğrultusunda ifade verdiklerini belirterek şöyle dedi:

"İsteselerdi ifade vermeyebilirlerdi. Ancak her ikisi de istediği için emniyette ifade verdiler. Sayın Kışanak'ın ifadesini emniyet, Anlı'nın ifadesini ise avukatlar nezaretinde jandarma aldı. İfadelerinde ortaya herhangi somut bir delil ve belge konulmadı, sadece her iki müvekilimize, yaptıkları konuşmalar ile ilgili sorular yöneltildi."

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız