Güncel

Ayvalık Belediye Meclisi Toplandı

Balıkesir’in Ayvalık Belediyesi’nin Haziran ayı toplantısı, Orhan Peker Sanat Merkezi’nde saat 10.00’da gerçekleşen bir toplantıyla yapıldı.Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in öncülüğünde gerçekl

4 Haziran 2014 Saat: 16:39
Ayvalık Belediye Meclisi Toplandı
Ayvalık Belediye Meclisi Toplandı

Balıkesir’in Ayvalık Belediyesi’nin Haziran ayı toplantısı, Orhan Peker Sanat Merkezi’nde saat 10.00’da gerçekleşen bir toplantıyla yapıldı.
Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in öncülüğünde gerçekleşen toplantıya; CHP’li Belediye Meclis Üyesi Ufuk Ova’nın dışında, AK Parti, MHP ve DSP’li 24 belediye meclis üyesinin eksiksiz katıldığı toplantıda; Edremit Güre Termal Turizm Altyapı Hizmet Birliği’ne Ayvalık Belediyesi’nin üyeliğine ilişkin kararın yanı sıra bir asil, bir yedek üyeliklerinin seçimi ile başladı. Göreve geldikten sonra 4. kez belediye meclis toplantısı yaptıklarının altını çizen Belediye Başkanı Gençer, bu süreçte Ayvalık Belediyesi’nin memur ve işçilerine la borçlarının yüzde 95’ini ödemiş olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Kış döneminde ilçe genelinde sivrisinek larvalarına yönelik bir ilaçlama çalışmasının yapılmadığını hatırlatan Gençer, söz konusu ilaçlama çalışmalarının önümüzdeki günlerde başlayıp, tüm hızıyla sürdürüleceğini belirtti. Cunda Adasında yapılan düzenlemelerin titizlikle sürdüğüne işaret eden Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Cunda Adasında yapılan düzenlemelerin yaz sezonuna yetiştirilmeye çalışıldığını vurgulayarak, söz konusu çalışmalar kapsamında Cunda Sahil bandına tuvalet gibi gereksinimler için çalışma yaptıklarını kaydetti.
Küçükköy-Sarımsaklı’ya Ayvalık Belediyesi tarafından yıllar sonra ilk kez otobüs seferlerinin düzenlendiğini kaydeden Başka Gençer, Küçükköy mahallesindeki 65 yaş üzeri vatandaşlarla, engellilerin bu otobüs hizmetinden ücretsiz yararlanacağını söyledi. Ayvalık’ta her yıl özellikle yaz aylarında yaşanılan susuzluk konusunda da açıklamalara bulunan Gençer, Altınova’dan gelen su hatlarındaki sorunlar nedeniyle kentte ciddi su sorununun oluştuğunu belirtti. Altınova’ya yeni bir su deposu ve terfi istasyonu yapmak için girişimlerde bulunduklarını ifade eden Başkan Gençer, “Altınova’dan gelen su borularındaki su ilçeye girerken 98 metrelik yükseltiye çıkarken zorlanıyor. Oluşan basınç yüzünden de sık sık su patlakları oluşuyor. Biz bu yüzden de 400’lük su borularıyla Ayvalık Kabristanının bulunduğu alana bir terfi merkezi oluşturmaya çalışıyoruz. Böylelikle yaz dönemi öncesinde kısa zamanda geçici olarak bu sorunu çözümlemeye çabalıyoruz” dedi.
Çöp toplama konusunda köylerde de yeni çalışmaları hayata soktuklarını kaydeden Gençer, Ayvalık Boyanıyor adlı bir çalışma kapsamında bir boya firmasıyla birlikte ilçe genelinde çeşitli cadde ve sokaklarda güzelleştirme renklendirme çalışmaları yapacaklarını söyledi. Ayvalık’ta gıda ile ilgili ihtisas Organize Sanayi kurmak için girişimlerde bulunarak, ilçeye yeni istihdam alanlarını hayata sokmayı hedeflediklerini kaydeden Başkan Gençer, bu yıl denemek üzere Ayvalık’ın ana arterinde; Sakara Mahallesinden, Ayvalık Lisesi’ne olan bölümde sivil araçlara tek yön haline getirmek istediklerini belirtti. Söz konusu çalışmayla yol kenarındaki otoparkların kaldırılarak yepyeni bir sistemi hizmete sokmayı düşündüklerini belirterek, Cennet Tepesi üzerinde akan trafikle de araç geçişlerini sürdüreceklerini vurguladı. Söz konusu proje kapsamında toplu taşıma araçlarının bu yolları kullanmakta herhangi bir sorun yaşamayacaklarını belirten Rahmi Gençer, “bu bir radikal karardır. Bu sistemle ben Ayvalık’ın trafik keşmekeşliğini çözümleyeceğine inanıyorum. Bu sistemi hayata geçirmek için fazla zamanımız yok. Bu ay içerisinde bu sistemi başlatmak istiyoruz” diye konuştu.
Ayvalık Belediyesi’nin borçlarını ödedikleri gibi alacaklarını da tahsil debimle için yoğun mesailer harcadıklarını kaydeden Ayvalık Belediye Başkanı Gençer, Sarımsaklı’da kavşak ve plaj düzenlemeleri yapacaklarını söyleyerek, Ayvalık’ın merkezindeki bazı caddelerde asfalt çalışmaları başlatacaklarını da sözlerine ekledi. Ayvalık Belediyesi’nin Haziran ayı toplantısında söz alan MHP’li Belediye Meclis Üyesi Halil Gür, Bütünşehir Yasası kapsamında köylerinde Ayvalık Belediyesi mücavir alanının içine girdiğini hatırlatarak, Ayvalık’ın Cunda Adasından ibaret olmadığını ve köylerde de birçok sorununun çözümlenmesi için harekete geçmek gerektiğini üzerinde durdu. Belediyenin yapacağı asfalt çalışmasından Altınova Mahallesinin de payını alması gerektiğine işaret etti.
Söz konusu çalışmalar için paraya ihtiyaç olduğunu belirten Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ise; Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü’nden her hafta için 3 kamyon kum ve çakıl alındığını ancak bunun yeterli olmadığını vurgulayarak, önümüzdeki günlerde de söz konusu çalışmalara hız vermeyi amaçladıklarının altını çizdi. Toplantıda; AK Partili Sinan Oğuz Başkurt, kısa bir süre önce Ege ve Marmara bölgelerinde 6.5 şiddetindeki depremin olduğunu hatırlatarak, ilçe genelindeki kentsel dönüşüm projesi konusunda alt yapı çalışmalarının başlatılmasını istedi.


Alibey Adası sahil düzenlemesi ile Cumhuriyet Meydanı düzenlemesi projesi işi için İller Bankasından kredi talebinde bulunulmasının gündeme ilave edilmesi, Mali Hizmetler Müdürlüğünün talebi olan ek bütçe yapılması konusu, Mali Hizmetler Müdürlüğünün talebi olan 2014 yılı müdürlükler arası münakale yapılması, Belediye Gelirlerinin ve Taşınmazlarının Kamuya tahsisi, Altınova Belediyesinin 2014 yılı 3 aylık Kesin Hesabının görüşülmesi, Mali Hizmetler Müdürlüğü'nün talebi olan Garanti Bankasında Personel Maaş Hesabı açılması konuları da gündeme getirildi.


GÜNDEM MADDELERİ KARARA BAĞLANDI
Ayvalık Belediyesi’nin Haziran ayı Olağan Toplantısında; Tarihi Kentler Birliği’ne CHP’li Belediye Meclis Üyesi Dilek Saraçoğlu, AYTUGEB Birlik Meclisi’ne CHP’li Belediye Meclis Üyesi Şakir Sakarya, yedek üyeliğe ise Nilay Toprak getirildi. Altınova Mahallesi Muhtarlığı’nın yer tahsis talebi ile Memur Boş ve Dolu Kadro Derece değişikliği oy birliğiyle kabul edilirken, belediyenin hizmet yapabilmesi için gereken 6 adet kamyonet, 4 binek ve bir adette cenaze nakil aracı alımı için 640 bin liralık kredi talep kabul edildi.
İller Bankası’ndan ilçenin çeşitli noktalarına asfalt yol yapımı için 2 milyon liralık kredi talebi görüşüldü. Bu madde ile ilgili söz alan MHP’li Belediye Meclis Üyesi Halil Gür, son 4 yıldır hemen hemen her belediye meclis toplantısında kredi talebinde bulunulduğuna işaret ederek, Ayvalık Belediyesi’nin sürekli borçlanarak nereye gittiğini sordu. Ayvalık Belediyesinde hortum yada kaçak varsa önünün kesilmesi gerektiğine işaret eden Gür, Ayvalık Belediye Başkanı’nın belediyenin içinde bulunduğu noktada makam aracıyla gezmesinden üzüntü duyduğunu vurgulayarak, Gençer’in makamına bisikletiyle gelip-gitmeyi taahhüt ettiğini hatırlattı.
Başkan Gençer’de makam aracına ihtiyaç duyulduğunu zira Ayvalık’ın coğrafi olarak Bütünşehir Yasası kapsamında oldukça genişlediğini savundu. Gençer, Ayvalık Belediyesi’ni içinde bulunduğu koşullara kredi almaktan başka seçeneğinin bulunmadığına işaret ederek, belediyenin alacaklarına yönelik tahsilâtları da başladıklarını ve ciddi anlamda başarılı olduklarını söyledi. Ayvalık Belediyesi bünyesindeki birim amirlerinden oluşan bir oluşumu hayata geçirdiklerini kaydeden Gençer, bomboş kasayla bir belediye devraldıklarını ve buna rağmen birçok kesimin kendilerinden mucize beklediklerini söyledi.


GAZETELERE OLAN BORCU AÇIKLADI
Ayvalık Belediyesi’nin çok ciddi bir iktisat dönemine girdiğini kaydeden Belediye Başkanı Gençer, ilçedeki gazetelere 650 bin liralık bir borcunun bulunduğunu vurgulayarak, gazetelerden ve belediyenin çalıştığı firmalardan bu borç konusunda anlayış ve kolaylık beklediklerini söyledi. Ayvalık Belediyesi’nin bütçesinin yaklaşık iki katı kadar borcunun bulunduğunu belirten Başkan Gençer, bu borcun yüzde 60’nın ise devlete olan borçlar olduğunu söyledi.
Meclis Tarife Komisyonu Raporu, Meclis İmar ve İmar Dairesi Komisyonlarından gelen konular karara bağlandı. Toplantıda; İmar Komisyonundan gelen; Kemalpaşa Mahallesi, 39 pafta, 10 ada, 16-17-18 parselde kayıtlı mülkiyeti Elmas Titiz ve İştiraklerine ait plan tadilatı teklifi, oy çokluğu ile kabul edildi. Kemalpaşa Mahallesi ve Sakarya Mahallesi'nde trafolar ile ilgili plan tadilatı teklifi. Sakarya Mahallesi, 1308 ada, 93 parselde kayıtlı mülkiyeti Ayvalık Belediyesi'ne ait plan tadilatı teklifi, oy çokluğu ile kabul edildi. Kemalpaşa Mahallesi, 87 pafta, 595 ada, 13 parselde kayıtlı mülkiyeti Şaziye Karlıklı'ya ait plan tadilatı teklifi, mevcut yolun aynı kalması belirtilerek oy birliği ile ile kabul edildi. Fethiye Mahallesi, 16 pafta, 112 ada, 1 ve 2 parselde kayıtlı mülkiyeti Z. Suna Sarıtepe'ye ait plan tadilatı teklifi, oy birliği ile kabul edildi. Sakarya Mahallesi, 21NII pafta, 1774 ada, 2 parselde kayıtlı mülkiyeti Cihan Şişman'a ait plan tadilatı teklifi. Oy çokluğu ile kabul edildi.
Kemalpaşa Mahallesi, 89 pafta, 1453 ada, 66 parselde kayıtlı mülkiyeti İmaj Global Kimya'ya ait plan tadilatı teklifi. Oy çokluğu ile kabul edildi. Kemalpaşa Mahallesi, 33/1 pafta, 1191 ada, 9-10-25-26-27-28 parsellerde kayıtlı mülkiyeti Cafer Yılmaz ve iştiraklerine ait plan tadilatı teklifi. Meclis üyesi Ali Gür bölgedeki ağaçların kesileceğini öne sürerek tadilatı teklifine karşı çıkması üzerine imar komisyoınuna sevkine karar verildi. Sakarya Mahallesi, 100 pafta, 906 ada, 38 parselde kayıtlı mülkiyeti Mehmet Demrci'ye ait plan tadilatı teklifine yapılacak sinema salonu için plan tadilatı teklifine Başkan Gençer’in de Ayvalık’ın bir sinemaya ihtiyacı var şeklinde sıcak yaklaştı. AKP ve MHP ‘Li meclis üyeleri ise şahsa ait olacak cep sinemalarının şahsiz zenginleştirmeye yol açacağını öne sürdüler. Çok konuşan adam. Arazinin ilk satış amacının spor ve yeşil alan olarak verilşdiğini daha sonra meclis kararı ile beledeiye hizmetine verilmesine karar verildiğini belirterek. Mevcut alanın ticari alana çevrildiğini daha sonra ise bu alanın satışı için encümene verildiğini belirterek kafaları karıştıran arazinin geçmişine ışık tuttu. ‘ belediye eli ile kişilere rant sağlıyor durumuna düşeriz’ oturum yüzde 40 tan yüzde atmışa çıkarsa bu meselenin 3 tane cep sineması olmadığını düşünüyorum.’ Şeklinde tepki verince projenin tekrar görüşülmesine oy çokluğu ile karar verildi.
Küçükköy Mahallesi, iskele ile ilgili dolgu planı teklifi ile Altınova Mahallesi, 2. gecekondu önleme bölgesindeki hak sahipliliğinin uzatılması ile ilgili teklifi oy birliği ile kabul edildi. Toplantıda; Kemalpaşa Mahallesi, 82 pafta, 648 ada, 4 parselde kayıtlı mülkiyeti Ayvalık Belediyesi'ne ait gayrimenkule ait plan tadilatı ile ilgili BKVKK kararı. Olan Sakarya İlköğretim okulunun bulunduğu yerde yapılacak tadilat çalışması oy birliği ile kabul edildi. Kemalpaşa Mahallesi, 93 pafta, 596 ada, 210-224 parsellerin kuzey cephe hattı ile ilgili plan tadilatı ile ilgili BKVKK kararı. Kurul ve meclis tarafından oylanması uygun görülen teklif oy birliği ile kabul edildi. Fethiye Mahallesi, 12 pafta, 260 ada, 27 parselde kayıtlı mülkiyeti Güler Güngör'e ait gayrimenkule ait plan tadilatı ile ilgili BKVKK karan. Oy birliği ile kabul edildi.
Kemalpaşa Mahallesi, 33/1 pafta, 1191 ada, 23 parselde kayıtlı mülkiyeti Çiçek Daloğlu'na ait gayrimenkule ait plan tadilatı ile ilgili BKVKK kararı. Oy çokluğu ile kabul edildi. Sakarya Mahallesi, 21NIII pafta, 1874 ada, 1 parselde kayıtlı mülkiyeti Cihan Şişman'a ait plan tadilatı teklifi için meclisimizin aldığı 10.03.2014 tarih, 55 sayılı kararına itiraz dilekçesinin komisyona sevk edilmesine oy çokluğu ile kabul edildi. UİP-239,1 pin numaralı, Kemalpaşa Mahallesi, 33 pafta, 1192 ada, 29 parselde kayıtlı mülkiyeti Güner Demirli'ye ait plan tadilatı teklifi. Komisyona havale edilmesine oy çokluğu ile karar verildi. UİP-239,2 pin numaralı, Kemalpaşa Mahallesi, 33 pafta, 1191 ada, 12 parselde kayıtlı mülkiyeti Nazife Gür'e ait plan tadilatı teklifi komisyona havale edildi. UİP-230,1 pin numaralı, Mithatpaşa Mahallesi, 41 pafta, 1133 ada, 20 parselde kayıtlı mülkiyeti İbrahim Ertan'a ait plan tadilatı teklifi imar komisyonuna havale edildi. UİP-302,1 pin numaralı, Küçükköy Mahallesi, 4106 parsel ile 4146 parsel arasında yer alan 29 adet parselin planlarının uygulamaya alınması belirtilen alanda mahkeme kararının uygulanması oy birliği ile kabul edildi. UİP-302,2 pin numaralı, Küçükköy Mahallesi, İzmir-Çanakkale yolu üzerinde yer alan alanlar ile ilgili plan tadilatı teklifi. Komisyona havale edilmek üzere oylandı. Su deposu ile ilgili imar planının oluşturulması oylanarak oy birliği ile kabul edildi.
Alibey Adası sahil düzenlemesi ve Cumhuriyet Meydanı düzenlemesi ile ilgili kredi alınması konusunda İller Bankasından yeniden geçici olarak 4 milyon liralık bir kredi talebinde bulunulacağı ancak bu rakamın kesin olmadığı belirtildi. Toplantıda; Mali Hizmetler konusunda ek bütçe gerektiği ve belediyeye araç alımı için ilave madde oy çokluğuyla kabul edilirken, Mali hizmetlerin talebi olan oy birliğiyle kabul edildi. Ayvalık Belediyesi’nin alacağı olan kira, su, emlak, hizmet bedelleri ile hemen hemen tüm gelirlerinin kamu hizmetleri için tahsisine karar verilerek, belediyenin gelirlerine, borçlarından dolayı icra gelmesinin önüne kısmi olarak geçilmesi oy birliğiyle kabul edildi.
Toplantıda Altınova Belediyesi’nin son üç aylık bütçesinin formalite gereği Sayıştay’a gönderilmek üzere belediye meclisinde görüşülerek oy çokluğuyla karara bağlandı. Ayvalık Belediyesi’nin Vakıflar Bankası, Akbank gibi bankalarda bulunan işçi maaşlarına belediyenin borcundan dolayı el konulmaması için belediye meclis kararı alındı. Toplantıda, eski Vergi Dairesi binasının bulunduğu tarihi binanın kültür ve sosyal hizmetler için Ayvalık Belediyesi’ne tahsis edilmesine ilişkin talep ve girişimlerde bulunulması kararı oy birliğiyle kabul edildi.
Ayvalık’ta Sakarya Mahallesi’nde bulunan Cazım Nuri Erman Sağlık Ocağı binasında Verem Savaş, Ana Çocuk Sağlığı gibi ek birimlerin kurulması için söz konusu binanın iki katlı olabilmesi adına Sağlık Bakanlığına 29 yıllığına tahsis edilmesi, bir sonraki toplantıda projenin meclis toplantısında incelenmesi şartıyla oy birliğiyle kabul edildi. Toplantıda; Ayvalık merkez, Sarımsaklı, Altınova ve Cunda Adasında kalıcı turizm danışma bürolarının yapılmasına yönelik Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Ali Gür’ün önerisi ile Ak Partili Belediye Meclis Üyesi Sinan Oğuz Başkurt’un deprem nedeniyle ilçedeki kentsel dönüşüm projesi çerçevesindeki talep, Belediye İmar Komisyonuna sevk edildi.
Toplantıda; önümüzdeki hafta yapılması planlanan Ziraat Odası ve Çiftçi Malları Koruma Derneği’nin genel kurul toplantılarının, aynı tarihlerde Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı olacağı için 13 Haziran tarihine ertelenmesine karar verildi. Ayvalık Belediyesi’nin Haziran ayı toplantısının yaklaşık 4 saat süren toplantısının sonunda Ak Partili Ali Gür’ün Cunda Adasındaki otoparklarda Adaspor ile sözleşme süresinin sona ermesine rağmen halen daha otopark ücretlerinin kulüp yönetimi tarafından toplanıldığı öğrenildi.
Toplantının ardından Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ile Belediye Meclis Üyeleri Cunda Adasında sergilenmek üzere gelen Çanakkale Deniz Zaferi’nin efsane ismi Nusret Mayın Gemisi’ni ziyaret etmek üzere otobüslerle Cunda Adasına gitti.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız