Güncel

Barış Akademisyeni’ne 2 yıl 1 ay hapis cezası...Erteleme yok

Barış Akademisyeni Dr. M.A'ya 2 yıl 1 ay hapis cezası verildi; "Hükmün açıklanmasının geri bırakılması" hükümleri ve erteleme uygulanmadı.

16 Ocak 2019 Saat: 21:57
Barış Akademisyeni’ne 2 yıl 1 ay hapis cezası...Erteleme yok
Barış Akademisyeni’ne 2 yıl 1 ay hapis cezası...Erteleme yok

Barış Akademisyenleri’nden Dr. M.A’ya “Örgüte üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etme” suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezası verildi. M.A. için “Hükmün açıklanmasının geri bırakılması” hükümleri ve erteleme uygulanmadı.

Erteleme uygulanmadı

Bianet’in haberine göre; Barış İçin Akademisyenleri’nin “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisini imzaladıkları için “Örgüt propagandası” iddiası ile suçlamasıyla yargılanan akademisyenlerin duruşmaları devam etti. 25. Ağır Ceza Mahkemesinde duruşması görülen M.A’ya “TCK’nin 314/2, TMK’nin 5/1 ve TCK’nin 220/7 maddeleri kapsamında düzenlenen, örgüte üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etme” iddiasıyla 2 yıl 1 ay hapis cezası verdi. Yasal imkan bulunmadığından, kararda “Hükmün açıklanmasının geri bırakılması” hükümleri ve erteleme uygulanmadı.

25. ACM heyeti, kendi bünyesinde görülen akademisyen duruşmalarının tamamında ilgili kanun maddelerini sayarak sanıklara ek savunma sormuştu. Duruşma savcısı ise bugüne kadar açıkladığı esas hakkında mütalaaların tamamında sanıkların Terörle Mücadele Kanunu (TMK) 7/2’ye göre cezalandırılmalarını talep etmişti. Mahkemede ilk kez bir akademisyenin davasında kararını açıklayan heyet, ek savunma sorduğu suçlamadan hapis cezası kararı verdi. Üye hakimlerden biri ise karara muhalefet şerhi düşerek, “Sanığın TMK 7/2’ye göre cezalandırılmasını düşündüğümden karara muhalifim” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız