Güncel

"Barış kademisyenlerinin yargılanmasına son verilmelidir"

19 Aralık 2018 tarihinde Çağlayan İstanbul Adliyesi'nde Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı'nın da bulunduğu akademisyenlerin yargılandığı duruşmalara devam edilecek.

18 Aralık 2018 Saat: 13:56
"Barış kademisyenlerinin yargılanmasına son verilmelidir"
"Barış kademisyenlerinin yargılanmasına son verilmelidir"

Türkiye İnsan Hakları Vakfı,İstanbul Tabip Odası,Barış İçin Akademisyenler ve İnsan Hakları Derneği yaptıkları ortak açıklamada, İnsan Hakları Vakfı Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı ve akademisyenlerin yargılanmalarının haksız olduğunu ifade ederek, yanlarıda olduklarını duyurdular.

Türkiye İnsan Hakları Vakfı,İstanbul Tabip Odası,Barış İçin Akademisyenler ve İnsan Hakları Derneği yaptıkları ortak açıklamada şöyle denildi:

"Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi (BAK)'ın "Bu Suça Ortak Olmayacağız” metni 1128 Akademisyenin imzası ile 11 Ocak 2016 tarihinde bir basın toplantısı ile kamuoyuna duyuruldu. Metni imzalayanların sayısının 2000'i aşmasıyla birlikte akademisyenin yüzlercesi işten atıldı, pasaportlarına el konuldu, başka yerlerde iş bulmaları engellendi, bulundukları yerellerde tehdit edilip saldırıya uğradılar, defalarca karakola çağrıldılar, bu hak ihlallerine dikkat çekmek için bir basın bildirisi okuyan dördü tutuklandı, yüzlercesi KHK'lerle kamu hizmetinden men edildi ve nihayetinde akademisyenler hakkında bir iddianame hazırlanarak 532 kişiye 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun örgüt propagandası fiili 7/2 maddesinden bireysel davalar açıldı ve 5 Aralık 2017 tarihinden bu tarafa 450'ye yakın akademisyen mahkemeye çıktı 50'yi aşkın kişi ceza aldı ve yargılamalar devam etmektedir.

19 Aralık 2018 tarihinde Çağlayan İstanbul Adliyesi'nde aralarında Türkiye İnsan Hakları Vakfı Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı'nın da bulunduğu akademisyenlerin yargılandığı duruşmalara devam edilecektir. Duruşma öncesi konu ile ilgili bir basın açıklaması düzenlenecektir."

 

TARİH: 19 ARALIK 2018

SAAT: 10.00

YER: ÇAĞLAYAN  İSTANBUL ADLİYESİ

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız