Güncel

Bartın’da fabrika önünde protesto

UGR Lojistik’de örgütlenen Nakliyat İş, işverenin lokavt kararı almasını Bartın’da fabrika önünde protesto etti.

6 Aralık 2016 Saat: 00:38
Bartın’da fabrika önünde protesto
Bartın’da fabrika önünde protesto

Nakliyat İş’in örgütlenmesinin ardından lokavt kararı alınmasını protesto eden işçiler, bu gün Bartın’da konuyla ilgili Mescier Demir Çelik Fabrikasının önünde bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını Nakliyat İş Örgütlenme Daire Başkanı Erdal Kopal okudu.

Açıklamada şöyle denildi:

"Sendikamız Mescier Demir Çelik Fabrikasının nakliyat hizmetini yapan UGR Lojistik Taş. ve Nak.  Tic. Ltd. Şti.’de örgütlenmiş, işverenin itirazı üzerine yargılama sonucu Toplu İş Sözleşme yetki belgesini almıştır.

Ancak işveren TİS yetki belgesine rağmen hiçbir görüşmeye katılmamış, grev kararı alındıktan sonra, işyerinde İşveren yasadışı bir şekilde lokavt kararı almıştır.

İşverenin Toplu İş Sözleşmesi sürecinde hiçbir görüşmeye gelmeyerek grev aşamasına gelindiğini ifade etti.  Sendika olarak yasal prosedürü devam ettirerek bu işyerinde grev kararı almış, yapılan grev oylamasında da hayır çıkması sonucunda, Yüksek Hakeme başvuru yapıldığını belirtti. İşverende bu aşamada yasadışı bir şekilde 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanununa uygun olmayan bir şekilde lokavt kararı almıştır, dedi. Bu süreçte üyelerimizi İşveren, ücretsiz izne çıkartarak kullandıkları arabaların anahtarlarını almıştır. Lokavt kararına rağmen işlerini başka işçiler çalıştırarak devam ettirmektedir. Bu 6356 sayılı yasaya göre suçtur. 

İşverenin bu haksız ve hukuksuz lokavt uygulaması kabul edilemez. Burada işveren Kanunsuz Lokavt uygulamıştır. Sendikamız üyelerinin UGR Lojistik de sendikalı ve toplu iş sözleşmeli olarak çalışması için her türlü meşru ve haklı eylemlerini yapmaya devam edeceğiz dedi.  Kanunsuz Lokavta karşı mücadelemiz sürecek" dedi. 

Bu işyerinin Bartın ve Karabük’te faaliyetini sürdürdüğüne de değinen Kopal Karabük’te de eylem gerçekleştirileceğini belirterek açıklamayı bitirdi.

Jandarmanın yoğun güvenlik önlemi aldığı basın açıklamasına Sendikanın Bartın, Karabük, Çaycuma’da bulunan ambarlarda ki işyeri temsilcileri de destek verdi.

Eylemde; “Kanunsuz Lokavta Hayır, Sözleşme Hakkımız Engellenemez” Ozaliti açıldı. “Kanunsuz Lokavta Hayır”, “Davamız Ekmek Davasıdır”, “Sözleşme Hakkımız Engellenemez”, İşçiyiz Haklıyız Kazanacağız”sloganları atıldı.

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız