Siyaset

Başbakan ve CHP liderinden ortak açıklama

Başbakan Binali Yıldırım ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ortak basın açıklaması yaptı.

19 Temmuz 2016 Saat: 11:07
Başbakan ve CHP liderinden ortak açıklama
Başbakan ve CHP liderinden ortak açıklama

Başbakan Yıldırım ile Kılıçdaroğlu Çankaya'da bir araya geldi. Darbe girişiminin ele alındığı görüşme sonrası ortak açıklama yapıldı.

Görüşme sonrası Yıldırım ve Kılıçdaroğlu ortak açıklama yapmak için kameralar karşısına geçti.

Kılıçdaroğlu darbe girişimi nedeniyle toplumun ciddi bir travma yaşandığını söyledi. Toplantıda konuşan kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı: Endişelerimi Sayın Başbakan'a aktardım. Toplumdaki gerginliği gidermek görevimiz. Süratle normalleşmemiz gerekiyor. Sayın Başbakan'ın verdiği bilgilerden dolayı teşekkür ediyorum. Er ve Erbaşlara yönelik şiddet olaylarının doğru olmadığını bunun araştırılması gerektiğini Başbakan'a iletttim. 

Yıldırım ise CHP liderine kalkışmanın sonuçları hakkında bilgi verdiğini söyledi.

Yıldırım şu açıklamayı yaptı:

"Halkın meydanlara inmesi işimizi kolaylaştırdı. Bundan sonra daha dikkatli olmamız lazım. Durumdan vazife çıkaran provokatörlere fırsat vermemeliyiz. Bu işlere yeltenenlere gereken cevabı vermeliyiz. Yanlış yapanlar adalete teslim edilecek ve gereken yapılacak. Kimse fiziki şiddete karşı gelmek ve intikam içinde olamaz. Görüntülerin sosyal medyada yayınlanması konusunda hassasiyetimiz var. Hukuk dışında hareket edenler olursa en şiddetli şekilde üzerine gidilecektir. 15 Temmuz demokrasimizin bayram günüdür. Ülkemiz büyük bir badire atlatmıştır. Sonunda millet kazanmıştır. Kılıçdaroğlu'na gösterdiği hassasiyet konusunda teşekkür ediyoruz."

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız