Güncel

Bayramlarda ödenen ikramiyelerinin 2000 TL olması için imza kamyası

Tüm Emekli Sen Kadıköy ilçe örgütü iktidardan, bir dizi taleplerini kamuoyu ile paylaşmak üzere, Rıhtımda açtıkları bir imza kampanyası standı ile paylaştılar.

27 Şubat 2020 Saat: 11:43
Bayramlarda ödenen ikramiyelerinin 2000 TL olması için imza kamyası
Bayramlarda ödenen ikramiyelerinin 2000 TL olması için imza kamyası

NECDET ÖZSAYGIN

Emeklilere her dini bayramlar da ödenen ikramiyelerinin kazanılmış bir hak olduğu ve bu miktarın 2000 TL olarak belirlenmesini amacıyla imza kamyası başlatıldı.

Tüm Emekli Sen yaptığı açıklamada şöyle denildi:

Bizler ülkede yıllarca çalışarak artı değer yaratarak ülkenin zenginliklerine zenginlik katanlarız.Halen bu ülkede gece,gündüz 70 çeşit vergi adı altında biz emeklilere ve emekçiler soyuluyoruz. Oysa modern devletlerde devletin topladığı vergilerden tüm vatandaşlara düşen payı vermektir.Ancak,iktidar elektriğe, doğalgaza, suya en temel ihtiyaç maddelerine, ulaşıma da yüzde 20-40 zam yaparken, bu arada biz emeklilere ve emekçilere gelince sahte TUİK rakamlarına göre bizlere 6.49 zammı reva görebilmektedir.

Emekliler her üç yılda bir ödenen banka promasyonlarınınen azı 2000 TL olarak belirlenmesini,emeklilerden sağlıkta alınan katkı paylarının kaldırılmasını, emeklilere her dini bayramlar da ödenen ikramiyelerinin kazanılmış bir hak olduğu ve bu miktarın 2000 TL olarak belirlenmesini istiyoruz."

Üç gün sürecek olan bu imza kampanyası sonucunda imzaları bakanlığa ileteceklerini belirttiler.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız