Güncel

Behice Boran anıldı

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Boran ölümünün 31. yılında anıldı. Mezarına, “Türkiye İşçi Parti’li Genç Öncü’lü Yoldaşların” ve “Türkiye Komünist Hareketi” yazılı çelenkler bırakıldı.

15 Ekim 2018 Saat: 09:26
Behice Boran anıldı
Behice Boran anıldı

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı ve eski Urfa milletvekili Behice Boran ölümünün 31. yılında anıldı. Zincirlikuyu’daki mezarına, “Türkiye İşçi Parti’li Genç Öncü’lü Yoldaşların” ve “Türkiye Komünist Hareketi” yazılı çelenkler bırakıldı.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve eski Urfa milletvekili, Türkiye sosyalist hareketinin önderlerinden Behice Boran ölümünün 31. yılı nedeniyle Zincirlikuyu’da mezarı başında arkadaşları ve partililer tarafından anıldı. Anmada, Behice Boran’ın mezarı başına “Türkiye İşçi Parti’li Genç Öncü’lü Yoldaşların” ve “Türkiye Komünist Hareketi” yazılı çelenkleri kondu.

Bir dakikalık saygı duruşunun ardından başlayan anmada tiyatro sanatçısı Genco Erkal, Behice Boran’ın sevdiği şiirleri seslendirdi. Anmada konuşan Mustafa Atalay, Behice Boran’ın 31’inci, Bahçelievler’de öldürülen 7 TİP’li gencin 40’ıncı ölüm yıldönümü olduğunu belirterek, “ Behice Boran hayatını kaybedeli 31 yıl geçti. Bahçelievler’de katledilen 7 gencin 40’ıncı yılı. Bahçelievler davası faili mechulden sıyrılabilmiş sayılı davalardan biridir. Davanın avukatları bu gün bile davayı aynı titizlikle takip ediyorlar. Çünkü Türk İslam sentezi altında alınlarındaki kara lekeyi silmek için olanca güçleriyle çabalıyorlar” dedi.

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız