Güncel

'Ben nasıl gariban kaldım, sen nasıl zengin oldun?'

"Genelkurmay başkanına ‘Benim genelkurmay başkanım, bakanlara benim bakanım, valilere benim valim demeyeceğim."

20 Mayıs 2018 Saat: 23:06
'Ben nasıl gariban kaldım, sen nasıl zengin oldun?'
'Ben nasıl gariban kaldım, sen nasıl zengin oldun?'

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Adana'da konuştu. 'Böyle Genelkurmay Başkanlarıyla çalışmayacağım' diyen Muharrem ince Erdoğan'a her mitinginde sorup yanıt alamadığı soruyu yineledi: Aynı anda vekilliğe başladık. Ben nasıl gariban kaldım, sen nasıl zengin oldun?

Muharrem İnce'nin konuşmalarından satır başları şöyle;

-Suriye’de büyükelçimiz yok. Göndereceğiz. Bölgede barış Türkiye’de barış. Dünyada barış. Türkiye içinde herkesle barışacağız.

-Eğitim politikasını yeniden gözden geçireceğiz. Ak Partili kardeşlerime MHP’li kardeşlerime Kürt kardeşlerime sesleniyorum. Muhafazakarlara, ben çocuğuma din eğitimi aldırmak isteyenlere sesleniyorum. Sizinle uzlaşacağız. Bunu başarabiliriz.

-Dünyada önümüzdeki 4 yıl içinde 16 yeni meslek çıkacak.

-Sarayı gençlere vereceğim. Evimde oturacağım.

-Gençler Atatürk'e daha iyi sahip çıkın.

 -24 Haziran'da siz sınava girecektiniz. Sürekli değişiklik yaptılar. Şimdi sıra sizde paketleyin bunları. 

-Mazbatayı aldığımda öncelikle 352 bin otizmli çocuğumuz var 21 bin'i eğitim alıyor. İlk işimiz otizmli çocukların eğitimi olacaktır. Öğretmen sözü bu.

-Yeni slogan: Markada olmazsan arkada olursun

-Türkiye tv, otomobil üretiyor bir tv'den 10 euro, bir otomobilden 100 euro kazanıyor, avara kasnak gibi boşa çalışıyor, çünkü Türkiye'nin markası yok, bizim marka olması, tasarım yapmamız lazım, bunu nasıl yapacağız, iyi eğitimle yapacağız bunun için her sene 10 bin öğrenciyi yurt dışına göndereceğiz.

-Marka, tasarım, teknoloji… Bunu yapmazsak önümüzdeki yüzyılı yoksul geçiririz. Sloganımız artık şu: ‘Markada olamazsan, arkada olursun.' Ben gelecek nesli düşünüyorum. Erdoğan'la aramızdaki farkı anlatayım. Türkiye'de 80 bin doktor 80 milyon hasta var, vatandaşın sağlıkta sorunu var ‘Ben diyor doktorları aşağılayayım, bunlar iğne yapmasını bile bilmiyor'diyor.

-Doktorlar bu ülkenin akıllı çocukları, kim tıp fakultesine girdiyse akıllı çocuktun o, eğer siz akıllı çocukları aşağılarsanız bu ülke kalkınmaz, doktorlar da yanlış yapabilir ama onları aşağılamadan çözmemiz lazım. Diplomatlara monşerler dedi, Türkiye'nin iyi yetişmiş evlatlarına hakaret etmemeliydi. Onları el üstünde tutacağız…

Ceza kesmekle ekonomi olmaz

-Polisiye tedbirlerle ekonomi yürümez. Ceza kesmekle ekonomi olmaz. Talimatla ekonomi olmaz. Yabancı gelmiyor zaten kaçtı gitti hepsi.

-MB Başkanını parti merkezine çağırırsan sana yatırımcı gelmez. Üniversiteleri bölün dediklerinde üniversiteleri bölüyorlarsa, Başakşehir maçına gidin dediklerinde maça gidiliyorsa böyle memleket yönetilmez.

Böyle Genelkurmay Başkanları ile çalışmayacağım

-Benim Cumhurbaşkanlığımda, yani kul hakkı yemeyen güçlü bir liderlikle bir iş adamı bir işe koyulduğu zaman 3 ay sonra kurallar değişmeyecek.

-Genelkurmay başkanına ‘Benim genelkurmay başkanım, bakanlara benim bakanım, valilere benim valim demeyeceğim. Onlara Türkiye Cumhuriyeti'nin valisi olduğu için sayın Vali diye hitap edeceğim. Benim Genelkurmay Başkanım olmaz, Türkiye Cumhuriyetinin Genelkurmay Başkanım olur, Ben Cumhurbaşkanıysam Genelkurmay başkanı benim marabam olamaz, ama beni de yönetemez, bir saygı çerçevesinde işler yürür.

-Helikoptere bin diyor Genelkuymay başkanına o da binip gidiyor. Böyle Genelkurmay Başkanları ile çalışmayacağım.

-750  trilyon örtülü ödenekten harcadı. Bizim dönemimiz de israf olmayacak.

Nasıl zengin oldun?

-Bana ‘gariban’ dedi. Beraber vekilliğe başladık. Ben nasıl gariban kaldım sen nasıl zengin oldun?Ama ben dünyanın en zengin insanıyım, çünkü ben insanları zengin fakir, alevi suni, Türk Kürt diye ayırmam. Ben insanları seviyorum. Benim gönlüm zengin.

-Siz bana istediğinizi sorabilirsiniz. Dış ticaret açığımız 95 milyar dolar, cari açığımız 55 milyar dolar, gençlerde işsizlik oranı yüzde 20 bu ekonomiyi düzeltmemiz lazım. Nasıl düzelteceğiz. Önce adaleti gerçekleştireceğiz. Adil bir yargımız olacak. Türkiye'yi özgürleştireceğiz. Wikipediayı açacağız. İsterseniz Cumhurbaşkanını da eleştireceksiniz.

-Hazreti Peygamberimiz veda hutbesini dinlemeye 100 bin kişi geliyor. Orada diyor ki, “Benden bir hakkı olan var mı varsa konuşsun” diyor. Peygamber bile ‘Üzerimde hakkı olan var mı?'diye soruyor, bizimki kimseye hesap vermiyor. olmaz böyle bir şey.

-Yandaşa para sağlıyor, insanları fişliyorlar. Beni yuhalamasınlar diyeceğine memleketi düzgün yönet. Yuhalayacaklarına alkışlasınlar.

-'TEOG kaldırılsın' diyor rüyanda mı gördün? Danışacaksın öğretmenlere...

Ziraat Bankası 1 milyar dolar kredi verdi

-Bir medya sattılar. Birileri aldı. Ziraat Bankası 1 milyar dolar kredi verdi. O bankanın görevi çiftçiyi kaldırmaktır. Ziraat Bankası büyük şirketlere vermedi. Gitti medya kuruluşuna verdi. Yazıktır günahtır.

-Bir endişem var, meydanları böyle yüz binlerce kişinin doldurduğunu görünce acaba ‘İnce‘ hastalığa tutulurlar mı diye düşünüyorum.

-Dünyayı itaat edenler değil itiraz edenler değiştirir.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız