Güncel

Bergama belediyesi’nde işten çıkarılan üç kadın işçi eyleme başladı

AKP’li Bergama Belediyesi cuma günü mesai bitiminde DİSK üyesi 3’ü kadın olmak üzere 4 işçiyi çıkardı.

12 Şubat 2020 Saat: 08:26
Bergama belediyesi’nde işten çıkarılan üç kadın işçi eyleme başladı
Bergama belediyesi’nde işten çıkarılan üç kadın işçi eyleme başladı

İşten çıkarılan Nazlı Deniz Tan, Alev Çakır ve Gonca Çetin “İşimizi İstiyoruz” yazılı yeleklerle belediyenin önünde sabah saatlerinde eyleme başladı. İşçilere CHP Bergama İlçe Başkanlığı, DİSK ve Bergama Demokrasi Platformu da destek verdi.

CHP Bergama İlçe Örgütü işten atmalara karşı basın açıklaması yaptı. CHP İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz tarafından okunan basın açıklamasında, “Tüm performansını göreve geldiği günden bu yana çalışanlarına mobbing uygulamaları, sendika değiştirmeye zorlamaları, sürgünler ve işten çıkarmalarla kamuoyuna gösteren Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu ve yönetimini kınıyoruz. Bergama halkı adına evine yarın ekmek götüremeyecek 4 işçinin hesabını örgütümüz olarak her platformda soracağımızı, takipçisi olacağımızı belirtmek isteriz” denildi. Açıklamanın ardından belediyenin önünde eyleme başlayan işçilere destek verildi.

İşçilere desteğe gelen Genel-İş Genel Sekreteri Şükret Sevgener, “İlkler kenti Bergama’da, belediyenin önünde yaptığımız haklı direnişimizi sonuç alıncaya kadar sürdüreceğiz. Özellikle kendini belediye başkanı zanneden Hakan Koştu, bugünden itibaren Bergama sokaklarında kara bir lekeyle dolaşacaktır. Bir Bergamalı olarak utanıyorum ve lanetliyorum” dedi.

Açıklamanın ardından Belediye binasına siyah çelenk bırakıldı. Belediye önüne siyah çelenk bırakıldıktan sonra, AKP’li bir grup, işten çıkarılanlardan Alev Çakır’ın babası Durmuş Çakır’ı tartakladı. Polis olaya müdahale etti.

Haberin videosu:Ajans Bakırçay

https://www.youtube.com/watch?v=G6udd_xeunI

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız