Güncel

Berkin Elvan davasında 10’uncu duruşma günü

Okmeydanı'nda polisin attığı gaz fişeği ile yaralanan; 269 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren Berkin Elvan'ın katledilmesine ilişkin davanın 10'uncu duruşması bugün görülüyor

23 Ocak 2019 Saat: 11:11
Berkin Elvan davasında 10’uncu duruşma günü
Berkin Elvan davasında 10’uncu duruşma günü

Haziran direnişi sırasında Okmeydanı'nda polisin attığı gaz fişeği ile yaralanan; 269 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren Berkin Elvan'ın katledilmesine ilişkin davanın 10'uncu duruşması bugün görülüyor.

Haziran direnişi sırasında Okmeydanı’nda polisin attığı gaz fişeği ile yaralanan; 269 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın katledilmesine ilişkin davanın 10’uncu duruşması bugün görülüyor.

Duruşmaya katılanlar arasında “Berkin Elvan’ın cenazesine katılmak” suçlamasıyla 1 yılı aşkın süre tutuklu kaldıktan sonra geçtiğimiz günlerde tahliye edilen Devrimci Gençlik Dernekleri Genel Sekreteri Berkay Ustabaş; HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy ve Taksim Dayanışması’ndan Mücella Yapıcı ve Berkin Elvan’ın ailesi bulunuyor.

Tanık Ömer Faruk Göktaş’ın ifadesi dinlendi. Göktaş “Sanık Fatih Dalgalı’yı tanımıyorum. O gün çalışıyordum ama olaya yakın bölgedeki arkadaşlarla hiçbir bağım yok. AKM önünde görevliydim ve o tarihlerde Okmeydanı’nda görevli olmadım. Gaz fişeği kullanım eğitmeniyim.” Mahkeme Başkanı’nın gaz fişeğinin nasıl kullanıldığını sorması üzerine tanık silahın kullanımını anlattı ve “Bu silahlarda bir nokta hedef alınsa dahi denk getirmek tesadüf olur” dedi.

Serdar Doğan, ZED silahı kullanıp kullanmadığını hatırlamadığını öne sürerek şöyle konuştu:“Olay gününü ve birliğimin numarasını hatırlamıyorum. Özel Tim’de çalışıyordum. Olağanüstü durumdu, o tarih aralığında E5 güzergahında görev yapıyordum. Taksim’den başladım Okmeydanı’nın içine girdiğimi hatırlamıyorum. ZED silahı kullandığımı hatırlamıyorum.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız